Promovisana zbirka pjesama “Igle” autora Branimira Bata Radovića

Nov 5, 2017 @ 13:59 | autor Radmila Đević
Promovisana zbirka pjesama “Igle” autora Branimira Bata Radovića
Kultura
0

Drugo pjesničko ostvarenje pod nazivom “Igle” u kojem je sabrano tridesetak pjesama autora Branimira Bata Radovića promovisano je u fočanskom Centru za kulturu. Knjiga poezije sa karakterističnim naslovom sastoji se od četiri ciklusa pjesama: Ljubav na pijesku, Nemir, Milost i Igle.

Književni izraz i tematika o kojoj Radović piše u svojoj drugoj knjizi sve je zreliji i znakovitiji. Pjesnik pri pomisli na riječ postaje njen zaštitnik. Emotivno i snažno pjevanje isprepleteno misaonim metaforama ostavlja jak utisak na čitaoce.

Autor u pjesmama govori o ljubavi, neprekidnom traženju sebe, prošlom vremenu, mladosti, budućnosti, pokušavajući da čitaocu skrene pažnju na važnost da se istraje u onome što želi i da je najčešće čovjek jedini koji sam sebi može stati na put ka ostvarivanju određenog cilja.

20171103_190616

Njegove rečeničke konstrukcije su jasno i precizno izrezbarene, jezik mu je bogat, sa prepoznatljivim uticajem lektire, istakao je na promociji recenzent Slobodan Ristović.

-Treba reći da ovo nije pravljena poezija, ovo je produkt talenta, samoniklosti u koju je Bato upleo u poznavanje književnosti. Ophođenje prema pisanoj riječi njemu je prisno. Osjeti se u pjesmama ta nabujalost strasti, polet, i dok traje, poezija i ima smisla. To je ono što nosi čovjeka, a poezija i služi tome da nas slatko otruje i privuče-istakao je Ristović.

Zbirka pjesama “Igle” Radovićeva je druga knjiga, a prvu Poemu „Zoran“ objavio je početkom ove godine.

-Kada sam počeo da se bavim poezijom opredijelio sam se da pišem liriku, rimovanu poeziju koja možda i nije mnogo zastupljena. Ja sam ostao dosljedan tome i biću i dalje, pod utiscima sam pjesničkih klasika i tako pjevam i pišem. Osim toga, uporedo se oprobavam i u prozi , završio sam jedan roman koji je već na recenziji, recenzent je ugledni profesor Goran Maksimović, tako da će moja sljedeća knjiga biti roman “Trag”-rekao je Radović.

20171103_190708

Izdavač zbirke pjesama “Igle”  je Centar za kulturu i informisanje.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara