Prva SDS: Izboriti se za konstitutivnost Srba u Federaciji BiH

Sep 27, 2018 @ 10:26 | autor Igor Janković
Prva SDS: Izboriti se za konstitutivnost Srba u Federaciji BiH
Izbori
0

Kandidat Prve SDS za srpskog člana Predsjedništva BiH Gojko Kličković rekao je u Foči da je nedopustivo da srpski narod u Federaciji BiH još nije konstitutivan i istakao da je dužnost srpskog člana Predsjedništva BiH da se izbori za prava svog naroda u tom entitetu.

Kličković je naglasio da je prvi zadatak srpskih predstavnika u Sarajevu da vrate povjerenje i toleranciju među dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH i da je potrebno da u zajedničkim organima budu najbolji kadrovi.
“Sljedeći problem su Oružane snage BiH, jer je neko zbog ličnih interesa Vojsku Republike Srpske, koja, po Dejtonskom mirovnom sporazumu, isključivo pripada entitetu, predao u nadležnost zajedničkim organima. Mi Vojsku Republike Srpske ili vraćamo ili će biti potpuna demilitarizacija, alternative nema”, poručio je Kličković.

Kandidat Prve SDS za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Dragan Sekulović iz Foče kaže da su prioriteti za koje se zalaže ekonomija, natalitet i zapošljavanje.

“Postoji interes investitora da u Foči bude otvoren pogon “Zlatiborca” iz Užica, kao i ponuda iz Turske da bude pokrenut otkup mesa i napravljena velika mesara. U Foči je ove godine u sve škole upisano samo 96 prvačića, tako da se moraju povećati finansijska izdvajanja u fondove za natalitet i obezbijediti zaposlenje za majke sa više djece”, kaže Sekulović.

Nosilac liste za Parlament BiH u Izbornoj jedinici tri Sveto Veselinović iz Rogatice rekao je da je Republika Srpska danas loše mjesto za život.

“Politička scena Srpske je podijeljena u dva suprotstavljena bloka, koji su podijelili i medije, narod, komšije i braću i danas je važnije dokazati da ste u pravu nego učiniti nešto za Republiku Srpsku. Na drugoj strani narod sve teže i lošije živi, Srpska ima sve manje stanovnika. Mi smatramo da vlast mora imati jednu široku koaliciju”, rekao je Veselinović.

Iz Prve SDS pozvali su građane da na izbore izađu u što većem broju, jer samo velika izlaznost, kako su istakli, garantuje vlast po mjeri naroda.

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara