Prvi ansambl i narodni orkestar KUD-a „Foča“ danas putuju za Bugarsku

Maj 26, 2015 @ 15:45 | autor Bojana Marić
Prvi ansambl i narodni orkestar KUD-a „Foča“ danas putuju za Bugarsku
Kultura
0

Narodni orkestar i članovi A ansambla Kulturno -umjetničkog društva „Foča“  danas putuju za Bugarsku. Oni će od sutra do subote učestvovati na Internacionalnom etno festivalu koji se održava u gradu Peštera.  Sekretar društva i koordinatorom za folklor i ansamble Saša Stanić kaže da će se na festivalu predstaviti igrama iz srpske Bosne, te igrama iz Mačve i Baranje.

Na festivalu u Pešteri učestvovaće i kulturno – umjetnička društva iz Makedonije, Turske, Bugarske i zemalja zapadne Evrope. Organizator je, prema Stanićevićem riječima, pripremio i niz drugih sadržaja. „ Inače, taj etno festival nije vezan samo za folklor, već će biti priredjene i izložbe te konferencije na temu  etno muzike“,  kaže Stanić i dodaje da će tokom boravka u Bugarskoj obići i glavni grad Sofiju.

Članovi KUD-a „Foča“ ovog ljeta neće odmarati. Dječiji ansambl društva početkom juna učestvovaće na dječijem festivalu u Zvorniku, dok će od 25.juna do 1.jula zajedno sa Abraševićem iz Šapca i Šumadijom iz Gornjeg Milanovca imati više nastupa na crnogorskom primorju. U KUD-u Foča je 200 aktivnih članova rasporedjenih u više dječijih ansambala i prvi A ansambl. U KUD-u radi i  muška izvorna grupa, etno ženska grupa te svirači na starim tradicionalnim instrumentima.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara