Naslovna Hronika PU Foča: April miran mjesec- očekuje se porast priliva migranata

PU Foča: April miran mjesec- očekuje se porast priliva migranata

0.7 C
Foča

Na području Policijske uprave Foča, u aprilu 2019. godine, nisu zabilježena teža krivična djela i stanje bezbjednosti je na zadovoljavajućem nivou, istaknuto je na redovnoj policijskoj konferenciji za medije.

U prethodnom mjesecu evidentirano je 21 krivično djelo, dva manje u odnosu na april 2018. godine.

Zadržan je visok stepen rasvijetljenosti krivičnih djela, kaže načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović.

„Procenat rasvijetljenosti svih krivičnih djela je 90,5 odsto, dok je koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela od nepoznatog izvršioca 80 odsto“, rekao je Tomović.

Javni red i mir u aprilu je narušen u sedam navrata, pri čemu je evidentirano devet prekršaja, što je smanjenje u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

„Policija je nadležnom Sudu za prekršaje podnijela jedan izvještaj protiv počinilaca prekrašaja, a na licu mjesta uručila je devet prekršajinih naloga“, kaže načelnik Odjeljenja policije u Policijskoj upravi Foča Voislav Krunić.

U aprilu je zabilježen porast saobraćajnih nezgoda za 28 odsto- tačnije, dogodile su se 23 nezgode u odnosu na 18 iz istog mjeseca prehodne godine.

Na putevima Stare Hercegovine, u aprilu je jedno lice smrtno stradalo, dok je zabilježeno smanjenje saobraćajnih nezgoda sa teško povrijeđenim licima.

Priliv migranata na području koje pokriva Policijska uprava Foča trenutno nije veliki, ali se očekuje da će porasti dolaskom ljepšeg vremena.

Načelnik Policijske uprave Velimir Kostović naveo je da migranti nasilno ulaze u objekte u kojima niko ne boravi na područjima Čelebića i Zaborka, da bi prenoćili, nakon čega nastavljaju put.

Policija je zabilježila i dva slučaja da su migranti otuđili putnička vozila da bi se prevezli do Sarajeva.

Iz Policijske uprave su zamolili građane da, kada uoče migrante, odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu.

Poslednji tekstovi

Industrijska zona Brod na Drini sutra bez struje

Zbog radova u trafostanici 35 kV , sutra će bez struje biti Industrijska zona Brod na Drini u periodu od 13.00 do...

Odbojkaši pozivaju navijače: Večeras u Foči važan meč sa Radnikom

U odbojkaškoj Premijer ligi BiH, do odlaska na zimsku pauzu, ostalo je da se odigra još jedno kolo. U posljednjem...

Tri lica uhapšena zbog nanošenja teških povreda sugrađaninu

Fočanska policija lišila je slobode trojicu Fočaka, čiji su inicijali B.S, B.V. i B.M, osumnjičeni da su nanijeli...

Raspisan konkurs za opštinske stipendije

Opština Foča raspisala je danas konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog ciklusa studija za akademsku 2019/2020. godinu. Pravo na opštinsku stipendiju...

Fočaci velikog srca: Za Ivanino liječenje prikupili više od 20.000 maraka

U akciji za pomoć u liječenju trogodišnje Ivane Bjelogrlić, građani Foče su kroz kutije postavljene u ugostiteljskim, trgovačkim i drugim objektima, donirali ukupno 20.401 konvertibilnu marku, potvrđeno...