PU Foča: Čekaju se rezultati vještačenja bombaškog napada u krugu Bogoslovije- oktobar miran mjesec

Nov 27, 2017 @ 13:48 | autor Igor Janković
PU Foča: Čekaju se rezultati vještačenja bombaškog napada u krugu Bogoslovije- oktobar miran mjesec
Hronika
0

U Policijskoj upravi Foča još čekaju rezultate vještačenja bombaškog napada koji se dogodio u noći između 6. i 7. novembra u krugu fočanske Bogoslovije Svetog Petra Dabrobosanskog .

Eksplozivna naparava bačena je u blizini vozila mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, koji je u tom trenutku spavao u objektu Bogoslovije ispred kojeg je automobil bio parkiran.

bogoslovija foca

Načelnik Policijske uprave Velimir Kostović nada se da će rezultati vještačenja pomoći u daljoj istrazi.

„Rezultati još nisu stigli. Uglavnom, nakon vještačenja se nadamo da ćemo otići korak dalje u istrazi“, rekao je Kostović.

Na redovnoj konferenciji za medije Policijske uprave Foča navedeno je da je u oktobru 2017. godine na području ove uprave registrovano 18 krivičnih djela, što je smanjenje za 28 procenata u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Smanjen je i broj saobraćajnih nezgoda sa 22 na 19, odnosno za 14 odsto, dok je zabilježeno 12 prekršaja u oblasti javnog reda i mira, jedan više u odnosu na oktobar 2016. godine.

Od 18 krivičnih djela, 17 je iz oblasti opšteg kriminaliteta i jedno iz oblasti privrednog kriminaliteta, a riječ je o pronevjeri novca u Poštama Srpske u Foči od strane jednog poštanskog radnika.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović ističe da se na osnovu pokazatelja iz oktobra može reći da je stanje bezbjednosti na području opština koje pokriva ova uprava stabilno.

PU Foca slika 2

„U oktobru nismo imali krivičnih djela, koja bi dovela do uznemiravanja javnosti i pretežno su to krivična djela neznatne društvene opasnosti. U oblasti javnog reda i mira nismo imali težih prekršaja, a u oblasti bezbjednosti saobraćaja od 19 nezgoda, 18 je sa materijalnom štetom, a jedna sa lakše povrijeđenim licem. Želio bih naglasiti da su policijski službenici uspjeli da zadrže uzlazni trend u svom radu i visok stepen rasvijetljenosti krivičnih djela“, rekao je Kostović.

Načelnik Odjeljenja za policiju Zoran Vuković konstatovao je da je oktobar bio miran mjesec i da je policija zabilježila dobre rezultate.

„Policija je organizovala i pojačanu akciju kontrole u saobraćaju, koja je trajala 15 dana i dala je dobre rezultate. Redovno se preduzimaju i pojačane aktivnosti kontrole radnog vremena ugostiteljskih objekata i točenja alkohola maloljetnicima“, naglasio je Vuković.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović naveo je da je u oktobru rasvijetljeno šest od deset registrovanih  krivičnih djela, čiji su izvršioci bili nepoznati.

Iz Policijske uprave je najavljeno da danas počinje policijska akcija pojačane kontrole saobraćaja, sa naglaskom na kontrolu tehničke ispravnosti vozila i upotrebe obavezne zimske opreme.

Akcija će trajati pet dana, a policija je upozorila vozače da se pridržavaju zakonskih obaveza.

 

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara