Naslovna Hronika PU Foča: Nastavlja se akcija “Dojava”

PU Foča: Nastavlja se akcija “Dojava”

Policijska uprava Foča u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Srpske nastavlja akciju “Dojava” u okviru koje je nedavno u Foči pretreseno 16 lokacija, slobode lišeno 17 lica, od kojih je za dvoje podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu prevara i iznuda nadležnom tužilaštvu. Istaknuto je na današnjoj redovnoj konferenciji Policijske uprave u Foči na kojoj je ocijenjeno da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou.

Na području Policijske uprave Foča u maju je registrovano 29 krivičnih djela, šest više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Dvadeset jedno je krivično djelo iz oblasti opšteg kriminaliteta, šest ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja i dva krijumčarenja lica koja su otkrivena na području Novog Goražda.

19142342_10214135777170784_1232617603_n

Velimir Kostović, načelnik PU Foča istakao je da je policija operativnim radom otkrila većinu počinilaca, o čemu svjedoči procenat ukupne rasvijetljenosti od 96 odsto.

-Od ukupnog broja počinjenih krivičnih djela imali smo šest krivičnih djela, takozvani “svježi čin”, odnosno hvatanje počinilaca na mjestu izvršenja, među kojima je jedno krivično djelo razbojništvo počinjeno na području opštine Foča-rekao je Kostović.

Policija u saradnji sa MUP-om RS i dalje sprovodi istragu i dokumentuje predmete u okviru akcije “Dojava” koja je pokrenuta početkom juna.

-Radi se o veoma obimnom predmetu koji će u narednom periodu biti dokumentovani i uz izvještaje o počinjenom krivičnom djelu dostavljani nadležnom tužilaštvu u Trebinju-naglasio je Kostović.

19179268_10214135771970654_397753004_o

Odjeljenje policije PU Foča bilježi ukupno 51 prekršaj javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda.

-Bilo je 27 prekršaja javnog reda i mira i 24 saobraćajne nezgode, od kojih je jedna za imala smrtne posljedice,  i to je saobraćajna nesreća koja se dogodila na Oteši gdje je jedno lice stradalo-rekao je načelnik Odjeljenja, Zoran Vuković.

Policijski službenici u prethodnom  periodu pobrinuli su se i da sve javne manifestacije i skupovi na području koja pokriva Policijske uprava Foča proteknu mirno, a održana su i  edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama na temu zloupotrebe društvenih mreža.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

Heleni Gavran za liječenje potrebna pomoć humanih ljudi

Četvorogodišnja Helena Gavran, koja je porijeklom iz Foče a danas živi u Beogradu,  teško je bolesna, a za njeno ozdravljenje potrebna je pomoć dobrih...

OŠ “Sveti Sava” : Đački sobičak za učenje i zabavu

U OŠ „Sveti Sava“ u Foči otvorena je višenamjenska prostorija za učenike „sobičak“ u kojoj će osnovci kroz različite aktivnosti spojiti učenje i zabavu....

Darko Đogo: Povelja bana Kulina svjedok srpskog identiteta Bosne

Profesor Bogoslovskog fakulteta u Foči Darko Đogo ističe da Povelja bana Kulina, koja je napisana prije 830 godina, svjedoči da je pravoslavni hrišćanski i...

Obilježeno 27 godina od zločina na Papratnoj njivi

Kod spomenika na Papratnoj njivi, uz stari put Foča-Kalinovik, danas je služen parastos za 42 civila i borca Vojske Republike Srpske, koji su na...

„Kad će sreća pa se zarati“ – roman o nespojivim prijateljima

Roman „Kad će sreća pa se zarati“, autora Saše Kneževića, profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, promovisan je sinoć u fočanskom Centru...