PU Foča: Predavanja i podjela letaka o opasnostima od droga

Dec 13, 2017 @ 13:39 | autor Radmila Đević
PU Foča: Predavanja i podjela letaka o opasnostima od droga
Društvo
0

Podjelom promotivnog materijala na Gradskom trgu Policijska uprava Foča uključila se u kampanju Ministarstva unutrašnjih poslova RS- a, organizovanu  povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv zavisnosti.

Edukativni leci, pod sloganom „Snažna porodica-sigurna budućnost“ dijeljeni su građanima sa ciljem da se upoznaju sa preventivnim aktivnostima borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, te na koji način da prepoznaju prve simptome koji bi ukazivali na eventualno konzumiranje opojnih droga.

U PU Foča od početka ove godine evidentirana su dva  krivična djela i 25 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

20171213_110504

 Na području koje uprava pokriva sprovodi se niz mjera na suzbijanju opijata, kaže Duško Tomović, načelnik Odjeljenje krim policije PU Foča.

-Na području Foče zastupljene su lake opojne droge, prvenstveno se radi o marihuani, ali na području drugih opština koje pokrivamo, zastupljene su i  opasnije droge, a to je najčešće heroin, koji se pojavio na području opštine Višegrad u posljednjih nekoliko mjeseci gdje smo imali i određene posljedice konzumiranja po život i zdravlje ljudi-rekao jeTomović.

U okviru republičke akcije Međunarodnog mjeseca borbe protiv zavisnosti koja traje od 15.novembra do 15. decembra pripadnici PU Foča održali su više preventivnih predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola o opasnostima opojnih droga.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara