PU Foča: Preventivnim mjerama poboljšana bezbjednost saobraćaja

Aug 10, 2017 @ 13:08 | autor Igor Janković
PU Foča: Preventivnim mjerama poboljšana bezbjednost saobraćaja
Društvo
0

Pojačanim djelovanjem policije, broj isključenih vozača iz saobraćaja na području Policijske uprave Foča u julu ove, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, povećan je za 80 odsto, a rezultat toga je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda za 18 procenata, istaknuto je na redovnoj pres konferenciji ove uprave.

Nakon “crnog juna”, kada se desilo više saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, u julu nije bilo ni teže povrijeđenih ni poginulih u nezgodama na putu.

Načelnik Odjeljenja policije Zoran Vuković ocijenio je da je to rezultat primjene posebnog preventivnog plana policije za vrijeme turističke sezone.

policija pres 3

“Na magistralnim putevima je povećano prisustvo policije i prisustvo uređaja za mjerenje brzine automobila i kontrolu akoholisanosti vozača”, rekao je Vuković.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović naveo je da je stanje bezbjednosti na području ove uprave na zadovoljavajućem nivou.

On je takvu ocjenu potkrijepio brojem od 23 registrovana krivična djela, što je za pet procenata manje u odnosu na jul 2016. godine, ali i njihovom strukturom, jer su, kako je istakao, to uglavnom krivična djela sa neznatnom društvenom opasnošću, izuzimajući jedno razbojništvo u Miljevini, kada je nepoznati izvršilac otuđio manju količinu novca.

Kostović je napomenuo da je u oblasti javnog reda i mira broj prekršaja povećan za 18 procenata, ali i da je više od polovine tih prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, koje je policija otkrila za vrijeme OK festa na Tjentištu.

“U julu smo imali i više javnih okupljanja, od kojih su dva bila međunarodnog karaktera- muzički festival OK fest i sportski događaj Fudbal frends na kojima nismo imali nijedan incident, što je svakako rezultat preventivnog i uopšte rada Policijske uprave”, rekao je Kostović.

policija pres 2

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović naveo je da su u julu registrovana 24 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dok je evidentirano i jedno krivično djelo iz ove oblasti u Novom Goraždu, gdje je prilikom pretresa kuće lica sa inicijalima Ž.V. pronađena veća količina oružja, municije, eksplozivnih sredstava i 10 grama sintetičke droge “spid”, te precizna vaga i alat za konzumiranje opojnih droga.

“U oblasti privrednog kriminaliteta, u Višegradu su evidentirana tri krivična djela- falsifikovanje isprave, zloupotreba službenog položaja i nesavjestan rad u službi. Podnesen je izvještaj protiv bivšeg načelnika opštine Višegrad i utvrđeno je da je pričinjena materijalna šteta opštini oko 150 hiljada KM”, podsjetio je Tomović.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara