PU Foča: Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti u avgustu

Sep 26, 2017 @ 14:21 | autor Nataša Miletić
PU Foča: Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti u avgustu
Društvo
0

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Foča je na zadovoljavajućem nivou, istaknuto je na redovnoj konferenciji za novinare ove Uprave.

Tokom avgusta, na području Policijske uprave Foča evidentirano je 21 krivično djelo, i to 15 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, četiri iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i jedno krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta, istakao je načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović. Kostović dodaje da su to pretežno lakša krivična djela bez ozbiljnijih posledica, te stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Foča ocjenjuje kao zadovoljavajuće.  „Ukupno posmatrajući, radi se o lakšim krivičnim djelima, gdje imamo odsustvo težih posledica. Policijski službenici su uspjeli zadržati trend u rasvjetljavanju krivičnih djela, po nepoznatom izvršiocu, koji iznosi oko 60%, dok procenat upune rasvjetljenosti krivičnih djela iznosi 85%“.

U avgustu je zabilježeno i 31 prekršaj iz oblasti javnog reda i mira, 30 saobraćajnih nezgoda, te tri požara dodaje Kostović: „Mogu reći da za mjesec avgust ove godine imamo povoljniju strukturu, u odnosu na isti mjesec prošle godine. Zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda sa smrtnom posledicom, dok su ostale sa manjom materijalnom štetom i lakšim tjelesnim povredama. U avgustu su zabilježena i tri požara, gdje je prilikom jednog požara u Kalinoviku smrtno stradalo jedno lice“, zaključio je Kostović.

Policijska uprava Foča u avgustu je imala pojačane aktivnosti zbog ljetnje turističke sezone i povećanog broja turista, kako na putevima tako i na turističkim destinacijama na području Uprave, rekao je načelnik Odjeljenja policije Zoran Vuković. Kako dodaje Vuković, intezitet saobraćaja u ljetnjim mjesecima i frekvencija turista su izuzetno pojačani, a policija je iz saobraćaja u avgustu isključila veći broj vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola. „Imamo određeno povećanje broja prekršaja u odnosu na avgust prošle godine. To su uglavnom sitni prekršaji koji nisu izazvali neku društvenu opasnost. Sa druge strane, u kontinuitetu smo preduzimali pojačane aktivnosti kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja. Nismo imali teških posledica prilikom saobraćajnih nezgoda, osim jedne u kojoj je jedno lice smrtno stradalo. U okviru tih pojačanih aktivnosti  isključili smo veći broj vozača iz saobraćaja, koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola“, rekao je Vuković.

DVA LICA OŠTETILA ŠG „MAGLIĆ“ ZA 60.000 MARAKA

U avgustu je evidentirano i jedno krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta gdje je nadležnom Tužilaštvu podnijet izvještaj protiv dva lica koja su oštetila Šumsko gazdinstvo „Maglić“, kaže načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović: „Mi smo podnijeli izvještaj nadležnom Tužilaštvu, protiv dva lica, radi se o službenim licima ŠG „Maglić“, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi, te su ovo gazdinstvo oštetili za oko 60.000 maraka“, rekao je Tomović.

Tomović je apelovao na građane da ukoliko primijete falsifikovane novčanice da to odmah prijave najbližoj policijskoj stanici, jer je Policijska uprava Foča podnijela dopunu izvještaja Tužilaštvu BiH protiv lica A.P. pod osnovama sumnje da je stavilo u opticaj  dvadeset falsifikovanih novčanica od po stotinu evra.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara