Naslovna Društvo Put Foča-Šćepan Polje biće saniran do početka turističke sezone

Put Foča-Šćepan Polje biće saniran do početka turističke sezone

Obnova magistralnog puta Foča-Šćepan Polje odvija se po planu, proširuju su najkritičniji dijelovi i krivine , a dionica puta od kampa Bastasi do granice sa Crnom Gorom, u dužini od pet kilometara, kojoj je dat prioritet, biće sanirana do početka turističke sezone.

Nepunih mjesec dana više od dvadesetak radnika i mehanizacija preduzeća Srbinjeputevi konstantno na terenu rade na sanaciji puta Foča-Šćepan Polje. Prioritet je za početak dat donici od granice sa Crnom Gorom do kampa Bastasi.

Vrijednost prve faze radova je oko 620 000 maraka, a u preduzeću Srbinjeputevi kažu da će radove završiti prije zadatog roka.

-Trenutno su u toku zemljani radovi, ispravljanje krivina, izrada novih propusta, proširenje postojećih, pojedini dijelovi puta proširuju se u dužini od jedan do dva metra, zavisno od potrebe, uglavnom puta komunikacija se sanira, ostaju odbojne ograde i na kraju asfaltiranje. JP „Putevi RS“ su nam dali 60 dana kao rok za završetak radova, mi ćemo završiti prije tog roka- rekao je Nedeljko Pavlović, direktor Srbinjeputeva.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić ističe da je ovaj putni pravac prioritet za opštinu Foča i dodaje da je od velike važnosti što će radovi biti završeni do početka turističke sezone.

– Mnogo posla je urađeno, mnoge krivine su ispravljene, taj put mnogo bolje izgleda. Pet kilometara biće završeno do početka turističke sezone, što je najvažnije i što je i cilj projekta. Biće to jedno dobro rješenje, dok ne dođemo do trajnog rješenja-rekao je Mašić.

put

Trajno rješenje za put prema Šćepan Polju treba da ponudi glavni projekat koji je Ministarstvo saobraćaja usaglasilo sa Evropskom komisijom za izradu glavnog projekta Foča-Hum sa međudržavnim mostom i izradu studijske dokumentacije za poboljšanje puta Sarajevo – Foča. Izrada projektne dokumentacije je u toku, a rok za završetak je 24 mjeseca.

Za izradu projektne dokumentacije obezbijeđeno je 1,7 miliona evra, a izgradnja puta, prema dosadašnjim procjenama, koštaće oko 62 miliona evra.

Obustave saobraćaja minimalne

Zbog saniranja magistrale Foča-Šćepan Polje više puta u toku dana dolazi do obustave saobraćaja, koje ne traju duže od 30 minuta. U Srbinjeputevima kaže da obustave nisu značajne i da vozači imaju strpljenja i razumijevanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

Heleni Gavran za liječenje potrebna pomoć humanih ljudi

Četvorogodišnja Helena Gavran, koja je porijeklom iz Foče a danas živi u Beogradu,  teško je bolesna, a za njeno ozdravljenje potrebna je pomoć dobrih...

OŠ “Sveti Sava” : Đački sobičak za učenje i zabavu

U OŠ „Sveti Sava“ u Foči otvorena je višenamjenska prostorija za učenike „sobičak“ u kojoj će osnovci kroz različite aktivnosti spojiti učenje i zabavu....

Darko Đogo: Povelja bana Kulina svjedok srpskog identiteta Bosne

Profesor Bogoslovskog fakulteta u Foči Darko Đogo ističe da Povelja bana Kulina, koja je napisana prije 830 godina, svjedoči da je pravoslavni hrišćanski i...

Obilježeno 27 godina od zločina na Papratnoj njivi

Kod spomenika na Papratnoj njivi, uz stari put Foča-Kalinovik, danas je služen parastos za 42 civila i borca Vojske Republike Srpske, koji su na...

„Kad će sreća pa se zarati“ – roman o nespojivim prijateljima

Roman „Kad će sreća pa se zarati“, autora Saše Kneževića, profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, promovisan je sinoć u fočanskom Centru...