Putni pravci prohodni, bez struje više sela

Dec 15, 2018 @ 11:42 | autor Radio
Putni pravci prohodni, bez struje više sela
Servis
0

Svi putni pravci na području opštine Foča prohodni su iako se saobraćaj odvija otežano,  saopšteno nam je iz preduzeća “Srbinjeputevi”.

Zbog snijega koji neprestalno pada i polomljenog  granja i drveća koje je poleglo po cesti otežano je i usporeno čišćenje putnih pravaca.

Ekipe ovog preduzeća su na terenu, uklanjaju polomljeno drveće i vrše posipanje solju i abrazivnim materijalom saobraćajnice prema Sarajevu, Tjentištu, Šćepan Polju i Čelebićima. Tokom dana radiće se i na proširivanju kolovoza.  Na putu Dobro Polje-Miljevina postoji mogućnost obrušavanja lavina zbog čega je potrebna dodatna opreznost. Prevoji  Rogoj i Prijeđel prohodni su a visina snijega je 40 cm.

Težak i mokar snijeg proizrokovao jei  kvarove na elektro mreži.

Najveće probleme napravio je na dalekovodima koji strujom snabdijevaju područje Miljevine i Tjentišta.

Bez struje su i Brod na Drini, Baljevo Polje, Kuta i područje Kmura na kome se nalazi predajnik Radio Foče zbog čega nismo u mogućnosti putem radio talasa emitovati program, a koji se može pratiti preko iterneta.

Radnici Elektrodistribucije RJ Foča angažovani su na pronalaženju i opravci kvarova, saopšteno nam je iz fočanske Elektrodistribucije.

Iz Opštine apeluju na vlasnike ugostiteljskih objekata, trgovačkih radnji, direktore institucija i zajednice etažnih vlasnika da uklone snijeg i očiste prilaze ispred svojih objekata i zgrada.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara