Raspisan Javni poziv za dodjelu 20 plastenika

Mar 22, 2019 @ 14:02 | autor Nataša Petrović
Raspisan Javni poziv za dodjelu 20 plastenika
Društvo
0

U sklopu projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“ opština Foča raspisala je Javni poziv za dodjelu 20 plastenika, površine od 100 metara kvadratnih, za registrovane poljoprivredne proizvođače.

Nabavka plastenika finansiraće se iz donatorskih sredstava Humanitarne organizacije „Muslim aid“ , sredstava iz lokalnog budžeta, a dio će uplaćivati i poljoprivrednici.

„Organizacija Muslim aid će uplaćivati 40%, opština 40% a korisnici 20%. Za poljoprivrednike to je iznos od 497,00 KM. Plastenik je 100 metara kvadratnih površine, sa sistemom za navodnjavanje, pratećom opremom i sa sadnim materijalom“, rekla je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Opštine Foča Branka Salamadija.

Pravo učešća na konkursu imaju registrovani poljoprivredni proizvođači koji u zadnje tri godine nisu obezbijedili plastenik kroz donaciju, a u Javnom pozivu je navedeno da će, prilikom bodovanja, u obzir se uzimati pogodnost zemljišta plasteničku proizvodnju, broj nezaposlenih i izdržavanih članova domaćinstva, kao i socijalni aspekt porodice: „Pravo na učešće u Projektu imaju socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja opštine Foča koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili njihovi uži članovi porodice kao i zemljište ustupljeno na korišćenje ili u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju. Takođe, poljoprivrednici koji nisu registrovani mogu se registrovati neposredno prije predaje dokumenata na Javni poziv. Pored toga, neophodan je dokaz o nezaposlenosti“, naglasila je Salamadija

Zainteresovani poljoprivrednici detalje o ovom Javnom pozivu mogu naći na zvaničnoj stranici opštine Foča, www.opstinafoca.rs.ba

Podijeli vijest:

Komentari

komentara