Raspored rada u Foči za majske praznike

Apr 30, 2018 @ 14:55 | autor Radio Foča
Raspored rada u Foči za majske praznike
Društvo
0

Za vrijeme prvomajskih praznika, 1. i 2. maja, kao i 9. maja  na Dan opštine, dužni su da rade: Teritorijalna vatrogasna jedinica, Dom zdravlja, Izvor, Komunalac,  Elektrodistribucija, Javni prevoz putnika i apoteke prema utvrđenom rasporedu, navodi se u odluci načelnika opštine Foča Radisava Mašića.

Ova preduzeća i  ustanove obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme praznika.

Odlukom je propisano da privredni subjekti koji obavljaju trgovinsku, zanatsku, proizvodnu, uslužnu i  djelatnost igre na sreću ne rade  1. maja, a 2. i 9. maja njihovo radno vrijeme je od 7,00 do 12,00 čaova.

Ugostiteljski objekti radiće u skladu s radnim vremenom propisanim Odlukom o radnom vremenu u oblasti ugostiteljstva, trgovine i zanatstva.

Apoteke će raditi prema sljedećem rasporedu:

U utorak, 1. maja radiće JZU  „APOTEKA“ FOČA  od  10-16 časova.

U srijedu, 2. maja dežurna je  JZU „MOJA APOTEKA“  od  10-16 časova, a 9. maja JZU  „EXPERA PHARMACY“   od  10-16 časova.

Apoteke su obavezne da na vratima istaknu radno vrijeme svih apoteka prema utvrđenom rasporedu

Nadzor nad primjenom odluke vršiće komunalna policija i tržišna inspekcija, a odlukom su propisane i novčane kazne u slučaju dužeg radnog vremena od propisanog.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara