Raspuštaju se kolektivni centri- u Foči će biti izgrađena 32 stana

Sep 12, 2017 @ 14:58 | autor Radio
Raspuštaju se kolektivni centri- u Foči će biti izgrađena 32 stana
Društvo
0

U Neumu je održana tematska sjednica posvećena raspuštanju kolektivnih centara u BiH. Pored resornih ministara BiH, RS, i FBiH, u radu tematske sjednice učestvovali su  načelnici opština u kojima postoje kolektivni centri, te predstavnici nevladinih organizacija CRS, UNDP i Svjetske banke.

Na sjednici je dogovoreno da se svi kolektivni centri u BiH raspuste do kraja 2020. godine do kada bi  svim korisnicima trebao biti pronađen adekvatan stambeni smještaj.

Problem stambenog zbrinjavanja porodica koje se nalaze u kolektivnom smještaju u opštini Foča biće riješen do kraja ove godine. Do kraja septembra treba da počne izgradnja stambene zgrade sa 20 stanova na Velečevu.

U toj zgradi smještaj će dobiti sve porodice koje se nalaze u kolektivnom centru u Miljevini. Na istoj lokaciji, u septembru naredne godine, gradiće se stambena zgrada sa 12 stanova za porodice koje se nalaze u kategoriji socijalne pomoći.

Opština je pripremila projekte i svu potrebnu dokumentaciju, a sredstva za ove investicije obezbijedilo je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, stoji u informaciji koju smo dobili iz Opštine.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara