18 C
Foca
Naslovna Društvo Rekonstruisan most na Bistrici

Rekonstruisan most na Bistrici

Opština Foča uložila je 30.000 KM u rekonstrukciju pontonskog Bejli mosta na rijeci Bistrici u mjesnoj zajednici Kuta, koji sela na lijevoj obali ove rijeke spaja sa magistralom Foča-Sarajevo.

Umjesto dotrajalih dasaka, most je dobio novi kolovoz sa metalnim rešetkama, a ofarbana je i ograda.

most bistrica 2

Načelnik opštine Radisav Mašić kaže da oštećenja na mostu nisu dozvoljavala normalno odvijanje saobraćaja, posebno prevoz tereta.

„Most dužine 55 metara i širine četiri metra sada ima sve uslove za normalno funkcionisanje saobaraćaja, tako da će mještani na lijevoj obali Bistrice imati normalnu komunikaciju sa magistralnim putem prema Foči“, rekao je Mašić.

Predsjednik Mjesne zajenice Kuta Luka Bodiroga kaže da most najveći značaj ima za stanovnike sela Štović.

„Prezadovoljni smo kako je most urađen. Svaki most je od velikog značaja i ovo što je urađeno je, zaista, veliko djelo za našu mjesnu zajednicu”, rekao je Bodiroga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...

Školske klupe zamijenili radnim obavezama

Asocijacija srednjoškolaca u BiH održala je „Socijalni dan“ u okviru kojeg su srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim obavezama, a ove godine njih...

Nastavlja se raskresivanje rastinja – u nedjelju i ponedjeljak više sela bez struje

Radnici fočanske Elektrodistribucije nastavljaju sa raskresivanjem rastinja oko dalekovoda. U nedjelju će se raskresivati rastinje oko dalekovoda koji strujom...