Ruski dom Beograd: Pokloni za osnovce koji izučavaju Ruski jezik

Feb 8, 2018 @ 14:28 | autor Radmila Đević
Ruski dom Beograd: Pokloni za osnovce koji izučavaju Ruski jezik
Uncategorized
0

Učenici OŠ „Veselin Masleša“ koji izučavaju Ruski jezik obradovali su se danas simboličnim poklonima koje im je poslao Ruski dom iz Beograda u okviru saradnje koju već drugu godinu ostvaruje sa opštinom Foča.

Poklone mališanima uručio je načelnik opštine Foča, Radisav Mašić koji je najavio proširenje saradnje sa Rusima i na oblast kulture i sporta.

U OŠ „Veselin Masleša“ učenici vole da izučavaju rusku književnost. Savlađuju i nimalo laku gramatiku. Među njima učenici sedmog razreda Viktorija Marković i Dušan Uskoković koji kažu da najviše vole da čitaju stihove jednog od najboljih i ujedno najomiljenijih pjesnika Rusije, Sergeja Jesenjina.

Ruski se u ovoj školi izučava od šestog do devetog razreda, prema riječima direktora, Vladimira Ivanovića, đaci sve više pokazuju interesovanje za ovaj predmet.

- Više od dvije stotine učenika zajedno sa područnom školom Brod izučava Ruski jezik, a mi smo zahvalni na poklonima koje nam naši prijatelji pošalju i očekujemo nastavak još bolje saradnje-rekao je Vladimir Ivanović, direktor škole.

osnovci pokloni 2

Opština Foča namjerava da kroz saradnju sa Ruskim domom iz Beograda učenicima u narednom periodu obezbijedi knjige i drugi školski materijal. Saradnju sa ruskim prijateljima proširuju i na oblast kulture i sporta, najvio je načelnik opštine Radisav Mašić.

- Namjera je saradnju nastavimo u oblasti kulture, a možda već i ove godine na turniru „Fudbal frends“ koji organizujemo budemo imali i jednu ekipu iz Rusije-rekao je Mašić.

Foča je među prvima u Srpskoj u ovdašnjem Muzeju, zahvaljujući srpsko-ruskom bratimljenju i Ambasadi Rusije u Beogradu, ugostila izložbe Moskovskog državnog muzjeskog kompleksa Kolomensko koje govore o ruskoj istoriji, arhitekturi i ikonama koje se posebno poštuju u ovoj pravoslavnoj zemlji. Krajem prošle godine dogovoreno je da spasioci iz Foče, koji su članovi Gorske službe spasavanja RS, zahtjevne tehnike spasavanja uče od dobroobučenih i opremljenih ruskih specijalaca Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara