Šah: Fočaci treći u Srpskoj- sveštenik iz Dvorova ustupio im kuću i platio kotizaciju

Aug 9, 2018 @ 13:54 | autor Igor Janković
Šah: Fočaci treći u Srpskoj- sveštenik iz Dvorova ustupio im kuću i platio kotizaciju
Sport
0

Zahvaljujući svom dobrotvoru, koji im je ustupio kuću na korišćenje i uplatio im kotizaciju za takmičenje, šahisti iz Foče nastupili su na ekipnom Prvenstvu Republike Srpske u Bijeljini, na kojem su osvojili treće mjesto.

Kao što je to činio i ranije, pravoslavni sveštenik iz Dvorova, protojerej-stavrofor Milan Ivanović ugostio je fočanske šahiste i preuzeo troškove njihovog učešća na petodnevnom Prvenstvu Republike Srpske, čime im je još jednom omogućio da pokažu talenat i znanje u igri na 64 polja.

Trener mladih šahista iz Foče, vjeroučitelj u Osnovnoj školi “Veselin Masleša”, Radan Mimić kaže da je sveštenik Ivanović i ovoga puta pokazao da ima veliko srce.

“Uplatio je 70 maraka kotizacije za nastup naših šahista u Bijeljini i obezbijedio nam je smještaj, ustupivši nam kompletnu kuću, a bio nam je i velika moralna podrška tokom svih pet dana prvenstva”, kaže Mimić.

On je dodao da šahisti iz Foče, članovi šahovske sekcije Osnovne škole “Veselin Masleša” nastupaju za klub iz Dvorova, koji vodi sveštenik Ivanović, jer nisu u mogućnosti da plate godišnju kotizaciju od 300 maraka za registraciju fočanskog šahovskog kluba.

sahisti foca 2

Na ekipnom Prvenstvu Republike Srpske iz Foče su učestvovali Veljko Mališ, Milomir Golubović, Miljana Golubović, Ognjen Jojić, Sofija Mimić i Lazar Mimić, koji su nakon odigranih sedam kola zauzeli treće mjesto, iza šahovskih klubova iz Banjaluke i Istočnog Sarajeva.

Uoči ekipnog ,odigrano je i prvenstvo u ubrzanom šahu povodom Dana Bijeljine, na kome su takmičari iz Foče osvojili tri medalje- jedno zlato i dvije bronze.

Miljana Golubović je bila prva, a Lazar i Sofija Mimić treći u svojim kategorijama.

Golubovićeva je aktuelna šampionka Srpske i vicešampionka BiH u kategoriji do 14 godina, a odličnim rezultatima izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će se u oktobru održati u Grčkoj.

Trener Mimić kaže da je pitanje da li će uspjeti da obezbijede neophodna sredstva za njeno učešće na svjetskoj smotri najboljih šahista.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara