Samoborska spremna za peti turnir uličnog fudbala

Jul 13, 2017 @ 14:16 | autor Igor Janković
Samoborska spremna za peti turnir uličnog fudbala
Sport
0

Na košarkaškom terenu Osnovne škole „Veselin Masleša“, u ponedjeljak, 17. јula počinje Peti turnir u uličnom fudbalu „Samoborska 2017“.

Ovaj turnir, koji organizuju društvo iz fočanskog naselja Samoborska i Asocijacija mladih Foča, po mnogo čemu je specifičan- od same ideje koju je grupa mladih pregalaca iz tog naselja realizovala velikim trudom, osvijetlivši svojim sredstvima školski teren, preko neobičnih pravila igre bez auta i sa golovima od košarkaških konstrukcija, pa do činjenice da je po broju učesnika ovo najmasovniji sportski događaj u Foči.

samoborska strit

Novina ove godine je rok koncert zadnjeg dana turnira.

Prijave ekipa primaju se do nedjelje, 16. jula, do 17 časova, a žrijebanje grupa je istog dana u 19 časova.

Predsjednik Asocijacije mladih Aleksandar Vidojević kaže da će pomoć u organizaciji dobiti i od Fondacije Fudbal frends, sa kojom su prošle godine uspostavili saradnju.

„Ovo je jubilarni peti turnir i nadamo se da će biti najbolji do sada. Fondacija Fudbal frends nam je obećala pomoć u loptama, sportskoj opremi i opremi za volontere. Za zadnju noć, za koju zbog vremenskih uslova još nismo sigurni kada će tačno biti, planirali smo polufinale i finale, a nakon uručenja nagrada koncert na kojem će najvjerovatnije nastupiti sarajevski bend Elektrik fajv“, kaže Vidojević.

I ove godine se očekuje da će učestvovati oko četrdeset ekipa, s tim da se povećava broj igrača po jednoj ekipi na pet.

Uslovi za igru u večernjim časovima biće još bolji, jer organizatori najavljuju da će pojačati osvjetljenje sa još dva reflektora.

Prijave za učešće na turniru „Samoborska 2017“ primaju se u naselju Samoborska ili na Fejsbuk grupu Asocijacije mladih.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara