Sastanak fočanskog DNS-a sa Čubrilovićem

Nov 28, 2018 @ 16:36 | autor Igor Janković
Sastanak fočanskog DNS-a sa Čubrilovićem
Politika
0

Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Foča održalo je danas sastanak sa donedavnim zamjenikom predsjednika stranke Nedeljkom Čubrilovićem, kojeg je Predsjedništvo DNS-a isključilo iz partije.

Osim članova Predsjedništva fočanskog odbora, sastanku su prisustvovali i pojedini članovi predsjedništava opštinskih odbora iz Trebinja, Nevesinja, Bileće i Gacka, kao i članovi stranke Snaga Hercegovine iz Trebinja, koji su, kako je rečeno novinarima, došli da se informišu o trenutnoj situaciji u DNS-u.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenko Stojanović iz Foče, kojeg je predsjedništvo stranke zajedno sa Čubrilovićem i još tri poslanika, isključilo iz stranke, rekao je da će, ukoliko Glavni odbor potvri tu odluku, isključeni članovi formirati Klub nezavinsih poslanika.

On je istakao da nema namjeru ostajati u DNS-u bez obzira kakvu odluku donese Glavni odbor stranke.

„Informisali smo naše članstvo o smjeni nekih članova DNS-a i o nekim budućim aktivnostima, koje će se desiti ako Glavni odbor potvrdi odluku Predjsedništva o smjeni.  Ja sam danas dobio rješenje da sam smijenjen i ne mislim ići na Glavni odbor. Čak i kada bi Glavni odbor donio odluku o poništenju odluke o isključenju ja ne bih pristao da budem u vrhu partije u kojoj su tamo neki ljudi koji su tek došli“, rekao je Stojanović.

Nedeljko Čubrilović nije želio za medije komentariše trenutnu situaciju u stranci.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara