Насловна Izbori Savez za pobjedu: Pravićemo pobjede za Republiku Srpsku a ne lično za...

Savez za pobjedu: Pravićemo pobjede za Republiku Srpsku a ne lično za sebe

13.9 C
Foča

Ovo nisu dani u kojima jedna stranka dobija ili gubi izbore, ovo su dani u kojima jedan narod dobija ili gubi svoju budućnost, poručio je sinoć u Foči kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred Saveza za pobjedu Vukota Govedarica. Istakao je da želi Republiku Srpsku bez podjela, u kojoj će građani okupljeni u zajedništvu stvarati njenu bolju budućnost: „Treba nam pobjeda u kojoj se nećemo dijeliti jer ne želim da dijelim svoj narod. Ispuniću svoju ustavnu obavezu, biću predsjednik svih građana Republike Srpske. Nije mi bitno ko je u kojoj političkoj organizaciji i ko je a ko nije glasao za mene, interesuje me da se svi okupimo oko ideje koja se zove nova, obnovljena i prosperitetna budućnost Republike Srpske“.

Govedarica je napomenuo da prirodne resurse treba staviti u funkciju razvoja, a ne u ruke pojedinaca koje ih vide kao svoj plijen. Istakao je da Savez za pobjedu prirodne resurse planira iskoristiti za razvoj Srpske i za bolji život svih njenih građana: „Foča je izuzetno bogata prirodnim resursima, a za njen razvoj posebno je važna drvoprerada. Naš plan je da se u Foči razvije finalna prerada drveta, kako bi stvorili nova radna mjesta i zaustavili odliv stanovništva. Republika Srpska nije pravljena da bi ljudi odlazili iz nje, već da bi je razvijali i u njoj živjeli od svog rada“, zaključio je Govedarica.

Kandidat Saveza za pobjedu, za srpskog člana predsjedništva BiH Mladen Ivanić kaže da je Savez za pobjedu za kratko vrijeme uspio da podigne entuzijazam kod ljudi, što, kako je rekao, dokazuje i tribina u Foči. Naglasio je da se u kratkom roku mogu stvoriti bolji uslovi za život svih građana Srpske, te da će, vođenjem politike kompromisa, nastaviti sa očuvanjem Republike Srpske u Predsjedništvu BiH. „Nama treba politika kompromisa onde gdje se vidi kompromis sa druge strane.  Nama ne trebaju sukobi, ratovi i nove avanture. Ja sam srpski član Predsjedništva BiH i uvijek ću braniti Republiku Srpsku“.

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić  rekao je da će Republika Srpska nakon izbora dobiti novu Vladu koja će odmah sprovesti novi paket mjera u oblasti pravosuđa: „Republika Srpska mora da doživi dana u kojima će da vlada pravda, a to se neće desiti ukoliko se vlast ne promijeni“.

szp 2

Nosilac liste SDS-a za Parlament BiH iz Izborne jedinice 3 Mirko Šarović, poručio je građanima Foče da će se najviše zalagati za poboljšanje putne infrastrukture kako bi se unaprijedio razvoj ovog dijela Srpske: „Foča je važna SDS-u i zbog toga ćemo uraditi sve što je u našoj moći da modernizujemo putnu infrastrukturu, posebno put do Šćepan Polja i put desnom obalom rijeke Tare“.

Srpska demokratska stranka na ove izbore izlazi sa jasnom porukom i to da Srpsku vrati narodu, rekao je Milivoje Dostić, kandidat SDS-a za poslanika u NS RS, ističu da ova stranka očekuje pobjedu za sve nivoe vlasti: „Mi želimo da Republika Srpska bude slobodna, da vratimo povjerenje među ljude i da stvorimo život dostojan čovjeka. Ubjeđeni smo da ćemo uz podršku građana Foče u našem gradu, ali i na nivou RS ostaviri izbornu pobjedu, prvenstveno pobjedu Vukote Govedarice i Mladena Ivanića“.

„Prije četiri godine, naš kandidat pobjedio je Milorada Dodika u Foči, Mladen Ivanić je pobjedio željku Cvijanović, imamo poslanika iz Foče, i sve su to razlozi da i ove godine očekujemo izbornu pobjedu, jer je to neophodno kako Foča i Hercegovina više ne bi bile zapostavljene od vlasti u Banja Luci, i kako bi se spriječio dalji kriminal i korupcija“, rekao je nosilac liste koalicije NDP, SNS, NS, SRS Vojislav Šešelj i Pokretom Sloboda, Zdravko Krsmanović.

Kandidat PDP-a za poslanika u NS RS Ilija Golijanin tvrdi za je neophodno reformisati privredu, ali zdravstveni sistem koji je, kako ističe, posrnuo: „Zdravstveni sistem u Srpskoj sigurno može bolje funkcionisati sa današnjim budžetom Fonda zdravstvenog osiguranja od 620 miliona. Samo je dovoljno da se ta sredstva pravednije dijele“.

Vratimo Srpsku narodu, a narodu dostojanstvo poručeno je sa Konvencije Saveza za pobjedi u Foči.

Последњи текстови

Британски амбасадор Филд и начелник Машић уручили помоћ старим лицима

Амбасадор Велике Британије у БиХ Мет Филд и начелник општине Фоча Рaдисав Машић посјетили су данас четири фочанске породице и уручили им...

Поштуј туђе, студирај своје – студирај српски језик

Драги матуранти, ви се тренутно налазите на највећој животној прекретници. Завршавате један занимљив и узбудљив период свог живота и пред вама се...

Анастасија Ћоровић и Раде Крунић међу 150 номинованих за награду „Вечерњаков печат“

Међу 150 познатих личности из свијета умјетности, политике и спорта у конкуренцији за награду „Вечерњаков печат“, коју додјељује „Вечерњи лист“ нашла се...

ОО СДС Фоча: Зашто се сједница локалног парламента одржава у сали Градског позоришта?

Општински одбор Српске демократске странке Фоча у саопштењу достављеном медијима поставио је питање начелнику Општине  и предсједнику Скупштине Општине зашто се сједница...

Сједница фочанског парламента након тромјесечне паузе

Након тромјесечне паузе, због ванредног стања и мјера заштите од вируса корона, сједница фочанског парламента биће одржана идућег четвртка, 4. јуна, најављено...