SDS Foča: Vratiti povjerenje građana u institucije

Oct 4, 2018 @ 13:50 | autor Igor Janković
SDS Foča: Vratiti povjerenje građana u institucije
Izbori
0

Republika Srpska mora biti pravična i socijalno osjetljiva, svi građani moraju biti jednaki pred zakonom i svima se mora omogućiti da žive dostojanstveno, a ne da preživljavaju, poručeno je  sa završne tribine SDS-a u Foči. Negativan prirodni priraštaj, nefunkcionisanje institucija sistema, visok procenat nezaposlenosti, niske plate i penzije, gubitak stanovništva zbog ekonomske migracije i prezaduženost glavni su problemi koje će nova vlast morati da rješava, istaknuto je na tribini.  Kandidat za poslanika u parlamentu BiH u Izbornoj jedinici tri Aleksandra Pandurević iz Bratunca istakla je da je narod, od siromaštva, mnogo teže podnosi nepravdu u društvu.  „Građani vape za pravdom i dostojanstvom. Sasvim je sigurno da će narod 7. oktobra iskoristiti pirliku da povrati pravdu i dostojanstvo i da Republiku Srpsku vratimo narodu, jer institucije su sada otete od naroda“, rekla je Pandurevićeva.

Kandidat SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Nebojša Vukanović iz Trebinja kaže da Hercegovina više neće biti zapostavljena i da se do boljeg života može doći boljom raspodjelom prihoda od prirodnih resursa.  „Imamo dovoljno bogatstva i resursa- koliko samo struje proizvodimo, gdje su nam šume, gdje nam je rudnik Miljevina koji godišnje ima promet od 28 miliona, a profit 21 milion maraka. Bitno je samo da pravednije raspodjelimo naše ogromno bogatstvo i potencijale i ovo nešto više od 100 hiljada stanovnika u izbornoj jedinici devet može da živi kao u Kaliforniji“, rekao je Vukanović.

Kandidadt SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici devet Milivoje Dostić iz Foče ističe da je Republici Srpskoj prije svega potrebna moralna obnova- da se solidarnost, poštenje, zajedništvo i ljubav vrate u društvo kao istinske vrijednosti. On je uvjeren da će Savez za pobjedu dobiti povjerenje naroda i da će formirati Vladu nacionalnog preporoda, koja će ispuniti pet strateških ciljeva. „Prvi cilj je ekonomski oporavak, a to znači da moramo uraditi poresku reformu i da država mora kreirati ambijent za privrednike. Imamo energetski sektor, ogroman potencijal koji nije razvijen i iskorišten, a koji mora biti motor ekonomskog razvoja. Drugi strateški cilj je donošenje zakona o ispitivanju porijekla imovine“, rekao je Dostić. On je dodao da je treći cilj donošenje zakona o sprečavanju sukoba interesa na svim nivoima, a da je četvrti cilj restruktuisanje javnih preduzeća.

„I pet strateški cilj je pravna država, a to znači da vratimo povjerenje građana u institucije države, prije svega u policiju, tužilaštvo i sudove. Svaki čovjek mora biti jednak pred zakonom“, naveo je Dostić.

Poručio je da se više ne smiju praviti podjele u narodu, da se mora poštovati drugačije mišljenje i da se niko zbog toga što ukazuje na anomalije u društvu ne smije nazivati izdajnikom, te da vlast mora da bude sluga naroda.

 

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara