Насловна Друштво Školske klupe zamijenili radnim obavezama

Školske klupe zamijenili radnim obavezama

9.8 C
Foča

Asocijacija srednjoškolaca u BiH održala je „Socijalni dan“ u okviru kojeg su srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim obavezama, a ove godine njih 44 iz Foče imalo je priliku da radi kod više od 30 fočanskih poslodavaca.

U okviru projekta srednjoškolci su dobili priliku da na jedan dan učestvuju u radnim obavezama, osjete kako je raditi, ali i da pomognu sebi pri odabiru budućih zanimanja.

Koordinator lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca iz Foče, Sara Uskoković kaže da su sredstva koja srednjoškolci zarade tokom jednodnevnog angažmana namijenjena za finansiranje omladinskih projekata, te da pored srednjoškolaca iz Foče u projektu učestvuje više od 2 hiljade njihovih vršnjaka iz cijele BiH.

Stefan Rašević ističe da je zadovoljan načinom na koji se projekat provodi, te da je i ranijih godina imao priliku da radi u okviru „Socijalnog dana“ i da će mu dobijeno iskustvo mnogo značiti.

Asocijacija srednjoškolaca u BiH okuplja srednjoškolce iz 61 lokalne zajednice u BiH, a do sada je organizovala tri „Socijalna dana“.

Последњи текстови

СШЦ Фоча: Расадничарима стипендија од 100 КМ мјесечно

Занимање расадничар након више година враћа се у Средњошколски центар Фоча и то као дефицитарно, па ће ученици који ове године упишу...

Прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на фочанским ријекама

Неформална група грађана Фоче „Сачувајмо ријеке Фоче“ организује прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на ријеци Бјелави и осталим ријекама на територији општине.

Мјештани: Не дамо Бјелаву и Малу Бјелаву

Почетком априла фочанско предузеће „Србињепутеви“ започело је припремне радове на изградњи мини хидроцентрала Бјелава и Мала Бјелава на истоименој ријеци што је...

ОО СДС Фоча: Изјаве Бегије Смајић вријеђају припаднике српског народа

У саопштењу достављеном медијима ОО СДС-а Фоча наводи се да је на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске чија је тема била...

Осумњичен да је намјерно возилом ударио пјешака

Фочанска полиција ухапсила је мушкарца чији су иницијали М.Н. из Фоче који је возилом задао тешке повреде суграђанину са иницијалима М.Н, саопштено...