Snežana Marković: Kandidatura za najboljeg sportistu Srpske je očekivano priznanje

Dec 10, 2018 @ 13:24 | autor Igor Janković
Snežana Marković: Kandidatura za najboljeg sportistu Srpske je očekivano priznanje
Sport
0

Stonoteniserka iz Foče Snežana Marković, u razgovoru za Radio Foču, iskreno priznaje da nije iznenađenja uvrštavanjem među kandidate za izbor 10 najboljih sportista Srpske u 2018. godini.

U tradicionalnom izboru Glasa Srpske, osamnaestogodišnja Fočanka našla se u konkurenciji 22-oje sportista, najboljih po sportskim disciplinama.

Markovićeva je šampionka BiH i Republike Srpske,  a treća je na Balkanu i pojedinačno i ekipno, pa je bez dileme najbolja među stonoteniserkama i stonosteniserima u Republici Srpskoj.

“Iskreno, ovo je bilo očekivano. Do sada sam birana među najbolje mlade perspektivne sportiste, a ova sezona je za mene bila veoma uspješna, tako da, ako budem izabrana među 10 najboljih sportista, mislim da je zasluženo priznanje”, priča Snežana.

Ističe da su joj ove godine najviše radosti donijele dvije bronzane medalje sa prvenstva Balkana za seniore do 21 godine, koje je održano u Turskoj.

snezana i nada

Veliko iskustvo donijele su joj i Mediteranske igre u Španiji, na kojima je prvi put nastupila, a prvo učešće imala je i na Svjetskom seniorskom prvenstvu, koje je ove godine održano u Švedskoj, gdje je BiH zaustavljena u finalu treće divizije.

I ove godine, Snežana je na MOSI, sa saigračicama iz Foče,  osvojila zlato, a prvi put se okitila i pojedinačnom titulom šampiona BiH u konkurenciji seniora do 21 godine.

“To je jedina titula koju nisam imala. Vrijedno sam trenirala da dostignem i taj rezultat, tako da sam ove godine sve upotpunila”, kaže Snežana.

Za najbolje sportiste može se glasati SMS porukom, tako što se napiše GL i razmak, a onda broj kandidata- Snežana je broj 15, i pošalje na broj 091 610 102. Cijena poruke je 1,20 KM plus PDV.

Podrška iz Foče za Snežanu sigurno neće izostati.

“Za ljude oko mene, osim moje porodice, ovo je možda iznenađenje, jer nisu upućeni u dešavanja u stonom tenisu. Svakako, godi mi velika podrška mojih prijatelja i sugrađana”, rekla je zlatna fočanska stonoteniserka.

Svečanost na kojoj će se proglasiti najbolji sportisti zakazana je za 21. decembar u Banjaluci.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara