Snežana u Splitu zaustavljena u osmini finala

Nov 6, 2017 @ 12:20 | autor Igor Janković
Snežana u Splitu zaustavljena u osmini finala
Sport
0

Fočanska stonoteniserka Snežana Marković zaustavljena je u osmini finala na kvalifikacionom turniru u Splitu za plasman na Ljetne olimpijske igre mladih, koje se iduće godine održavaju u Argentini.

Nastup na Ljetnim olimpijskim igrama u Buenos Ajresu izborila su po četiri najbolja takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, a Markovićeva je u osmini finala poražena od reprezentativke Ukrajine.

U konkurenciji 60 takmičara, nastup u Splitu Fočanka je započela porazima u grupnoj fazi od predstavnica Francuske, Holandije i Italije, pa je drugog dana imala teži put u eliminacionoj fazi, ali je uspjela da prođe tri kola.

Pobijedila je predstavnice Letonije 4:2, Grčke 4:3 i Finske 4:1, a trećeg dana takmičenja je poražena od Ukrajinke 1:4.

Plasman među 16 najboljih je odličan uspjeh talentovane Fočanke, a narednu šansu da izbori učešće na Olimpijadi mladih imaće početkom iduće godine na kvalifikacionom turniru u Tunisu, ukoliko obezbijedi sredstva za odlazak na takmičenje.

Markovićeva ove sedmice putuje u Mađarsku, gdje će od 8. do 12. novembra biti održan munarodni turnir iz kalendara Svjetske stonoteniske organizacije.

Na turniru u Splitu, BiH je, pored Markovićeve, predstavljao i Banjalučanin Luka Mihailović, koji je nakon jedne pobjede i dva poraza u grupi, u eliminacionoj fazi prošao dva kola, a ispao je u trećem.

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara