Snijeg ponovo izazvao kvarove na dalekovodima – saobraćaj se odvija otežano

Dec 10, 2017 @ 11:14 | autor Nataša Petrović
Snijeg ponovo izazvao kvarove na dalekovodima – saobraćaj se odvija otežano
Servis
0

Foto: Kuta 10.12.2017. Dionica magistralnog puta Foča-Sarajevo

Snijeg koji je padao protekle noći izazvao je i ovog jutra probleme u elektrosnabdjevanju.

Kako nam je potvrđeno u Elektrodistribuciji RJ Foča, bez struje je komplet područje Kozje Luke, Gradac, Izbišno, Kratine, Metvina te naselja i sela koja se strujom snabdjevaju sa dalekovoda Kmur, Brod na Drini, Trnovače, Đeđevo, Baljevo Polje, Kuta, Osijek i Zubovići.

Zbog kvara na dalekovodu Kmur Radio Foča nije u mogućnosti emitovati svoj program.

Radnici Elektrodistribucije RJ Foča su na terenu i od ranog jutra rade na otklanjanju kvarova. Kvarove na dalekovodima izazvao je težak i mokar snijeg, te drveće koje je na pojedinim mjestima oštetilo mrežu.

Protekle noći u Foči je palo desetak centimetara snijega, dok je u visočijim predjelima opštine formiran novi sniježni pokrivač i do 40 centimetara.

25271031_10204149898385468_1012618404_o

Foto: Kuta 10.12.2017.

Na putevima u RS saobraćaj se odvija otežano

Zbog snijega i leda na kolovozu, saobraćaj se na većini puteva RS odvija otežano, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Posebna pažnja skreće se na dionice u višim planinskim predjelima i preko prevoja, gdje je za teretna vozila sa prikolicom i za šlepere, na putnim pravcima Sarajevo-Rogatica, preko Romanije i Trnovo-Foča, preko Rogoja obavezna upotreba lanaca. Lanci se preporučuju i na putnom pravcu Han Pijesak-Vlasenica preko prevoja Han Pogled.

Zbog niskih  temperatura, poledice ima i u nižim predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima. Iz AMS RS napominju da su dežurne ekipe preduzeća za puteve na terenu, vrše čišćenje i posipanje, ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnih materijala. Tokom noći i jutra čišćene su dionice prema Trnovu i Tjentištu. Na dionicama koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, pored odrona, skreće se pažnja i na opasnost od obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz, a posebno se izdvaja dionica magistralnog puta  M-18 Dobro Polje-Brod na Drini-Šćepan Polje. Vozačima se skreće pažnju da vožnju prilagode zimskim uslovima na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Bez obzira na zimske uslove na putevima, autobuski saobraćaj ovog jutra odvija se po redu vožnje. Kako nam je potvrđeno u Autobuskoj stanici Foča jutros nisu zabilježena kašnjena prilikom dolaska autobuskih linija iz pravca Trebinja, Sarajeva i Višegrada.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara