SO Foča: Na dnevnom redu osnivanje Privrednog savjeta

Nov 8, 2017 @ 15:30 | autor Igor Janković
SO Foča: Na dnevnom redu osnivanje Privrednog savjeta
Društvo
0

Odbornici Skupštine opštine Foča razmatraće na sutrašnoj sjednici prijedlog odluke o osnivanju Privrednog savjeta opštine.

Ovo savjetodavno tijelo imalo bi zadatak da pokreće inicijative za unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja, a činili bi ga predstavnici proizvodne i zanatsko-preduzetničke djelatnosti, poljoprivrede, uslužne i drugih djelatnosti , te predstavnici izvršne vlasti, tačnije načelnik opštine i načelnici privrede i finansija.

Kako stoji u prijedlogu odluke, aktivnosti Privrednog savjeta, između ostalog, bile bi organizacija konferencija i tematskih sjednica na kojima bi učestvovali lokalni, ali i privredni subjekti iz inostranstva, prije svega iz zemalja bivše Jugoslavije, zatim koordinacija rada lokalne uprave sa privrednicima, unapređenje poslovnog ambijenta i otklanjanje administrativnih barijera, izrada strategije privrednog razvoja, promocija privrednih potencijala Foče i slično.

Na dnevnom redu sjednice je i izmjena odluke o planiranju sredstava za izgradnju-obnovu željeznog mosta na Drini kod, jer su od Vlade Srpske, tačnije od Ministarstva finansija obezbijeđena dodatna sredstva.

Trebao bi biti usvojen i nacrt novog poslovnika lokalnog parlamenta, te imenovani novi članovi upravnih odbora Centra za kulturu i informisanje, Apoteke Foča, Centra za socijalni rad i Muzeja Stara Hercegovina.

Odbornici će se izjasniti i o opravdanosti izgradnje javne garaže između Njegoševe i Krajiške ulice, a na sjednici bi trebalo biti usvojeno i rješenje o formiranju Savjeta za bezbjednost saobraćaja na području opštine.

Razmatraće se i informacije o stanju bezbjednosti u Foči u prvoj polovini ove godine i o stanju u oblasti obrazovanja, te informacija o održavanju stambenih zgrada, sa posebnim osvrtom na rad zajednica etažnih vlasnika, stanje kotlovnica, zagrijavanje i toplifikaciju stambenih zgrada.

Sjednića će početi u 9,00 časova.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara