Naslovna Društvo Sportski savez obradovao djecu u vrtiću loptama i jabukama

Sportski savez obradovao djecu u vrtiću loptama i jabukama

Sportski savez Foče poklonio je danas dvadesetak lopti Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ u okviru akcije „Lopte u škole i mjesne zajednice“.

U nastavku akcije, koju su počeli prošle godine, kada je lopte dobilo više mjesnih zajednica, predstavnici krovne fočanske sportske organizacije uručili su vrtiću male i velike lopte za fudbal, odbojku, košarku, rukomet, a uz lopte donijeli su i nekoliko paketa jabuka, želeći da istaknu značaj zdrave ishrane.

vrtic lopte

Predsjednik Sportskog saveza Duško Rašević kaže da se pokazalo da je ova akcija pun pogodak, te da im je glavni cilj da podstaknu djecu da se bave sportom, a time i da se zdravo razvijaju.

„Danas je veliki problem smanjena aktivnost djece, ali i omladine i starijih, što ostavlja negativne posljedice na zdravlje, a jedan od glavnih razloga za to su mobilni telefoni i internet. Nastojimo da utičemo na djecu da budu fizički aktivna, ali i da edukujemo roditelje o samom značaju fizičke aktivnosti, koliko ona doprinosi zdravom razvoju“, rekao je Rašević.

vrtic lopte 2

On je istakao da akcija neće stati i da će najomiljeniju igračku obezbijediti i za djecu u školama, kao i u onim mjesnim zajednicama u kojima to do sada nisu uradili.

Direktor Vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slađana Vladičić kaže da su ovakve posjete i pokloni uvijek dobrodošli, pogotovo kada imaju cilj promociju zdravog stila života.

„Predstavnici Sportskog saveza razgovarali su sa mališanima zašto je važno baviti se sportom, imati fizičku aktivnost i koliko je važna zdrava ishrana“, rekla je Vladičićeva zahvalivši se Sportskom savezu na poklonima.

Ona je dodala da broj lopti u vrtiću nikada nije dovoljan, te da lopte imaju primjenu u raznim igrama, na kojima se i zasniva osnovna metoda rada sa djecom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

Heleni Gavran za liječenje potrebna pomoć humanih ljudi

Četvorogodišnja Helena Gavran, koja je porijeklom iz Foče a danas živi u Beogradu,  teško je bolesna, a za njeno ozdravljenje potrebna je pomoć dobrih...

OŠ “Sveti Sava” : Đački sobičak za učenje i zabavu

U OŠ „Sveti Sava“ u Foči otvorena je višenamjenska prostorija za učenike „sobičak“ u kojoj će osnovci kroz različite aktivnosti spojiti učenje i zabavu....

Darko Đogo: Povelja bana Kulina svjedok srpskog identiteta Bosne

Profesor Bogoslovskog fakulteta u Foči Darko Đogo ističe da Povelja bana Kulina, koja je napisana prije 830 godina, svjedoči da je pravoslavni hrišćanski i...

Obilježeno 27 godina od zločina na Papratnoj njivi

Kod spomenika na Papratnoj njivi, uz stari put Foča-Kalinovik, danas je služen parastos za 42 civila i borca Vojske Republike Srpske, koji su na...

„Kad će sreća pa se zarati“ – roman o nespojivim prijateljima

Roman „Kad će sreća pa se zarati“, autora Saše Kneževića, profesora na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, promovisan je sinoć u fočanskom Centru...