Srednjoškolci se upoznali sa značajem osiguranja

Sep 21, 2017 @ 16:25 | autor Radio Foča
Srednjoškolci se upoznali sa značajem osiguranja
Društvo
0

U okviru savjetodavno-edukativnog programa za građane Republike Srpske, iz oblasti osiguranja  danas je za učenike Srednjoškolskog centra  Foča održano predavanje.

Projekat pod nazivom  “Skontaj osiguranje” pokrenula je Agencija za osigurnje Republike Srpske u saradnji sa Centrom za unapređenje tržišta osiguranja i finansijskih usluga (COFUS).

U okviru predavanja, učenici su, između ostalog,  saznali koje su osnovne vrste osiguranja i na koji način se definišu njihova prava i obaveze kada se za to budu odlučivali.

Osiguranje predavanje slika1

Učenici David Radović i Tamara Mastilović kažu da su zahvaljujući današnjem predavanju prošili znanja kada su u pitanju osnovni pojmovi iz ove oblasti.

“Ja sam znao više od polovine informacija koje smo čuli danas a saznao sam nešto više zdravstvenom osiguranju”, kaže David.

“Ranije sam samo čula za osiguranje kao pojam. Danas sam naučila  šta je polisa, premija, iznos, suma i slično” priča Tamara.

Obzirom na značaj osiguranja, kako sa aspekta pojedinca tako i sa aspekta privrednog razvoja društva, edukaciju iz ove oblasti potrebno je započeti  upravo od srednjoškolskog uzrasta, navodi Dajana Tepić, koordinator projekta.

“Kod nas je najzastupljenija autoodgovornost, što upućuje da naše tržište osiguranja nije dovoljno razvijeno. Želimo da naglasimo koristi od ostalih vrsta osiguranja kao što su imovinsko, životno i putničko zdravstveno osiguranje”, kaže Tepićeva.

Osiguranje predavanje slika2

Tepićeva je dodala da je projekat “Skontaj osiguranje” edukativnog karaktera sa ciljem da se unaprijedi finansijska pismenost stanovništva Republike Srpske.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara