Struja najveći problem, otklanjaju se kvarovi na elektro-mreži

Mar 6, 2015 @ 13:49 | autor Nataša Petrović
Struja najveći problem, otklanjaju se kvarovi na elektro-mreži
Servis
0

Snijeg, koji je padao u prethodna dva dana prouzrokovao je brojne probleme, prvenstveno na elektro mreži i putnim komunikacijama. U Opštini je danas održan sastanak predstavnika svih preduzeća i ustanova nadležnih za održavanje lokalnih puteva, komunalne i elektro infrastrukture.

Struju trenutno ima samo gradsko područje, dok su sva sela oko Foče bez napajanja električnom energijom. Radnici Elektrodistribucije su, nakon otklanjanja kvarova u gradu, raspoređeni na teren i pokušavaju osposobiti druge dalekovode.

Iz Civilne zaštite posebnu pažnju, u ovom periodu, skreću na obrušavanje snijega sa krovova, pa se građanima ne preporučuje kretanje ispod nadstrešnica.

Opštinski Urbanizam je angažovao mehanizaciju za čišćenje puteva za deponiju, Kamen, Daničiće te Jošanicu preko Cvilina, a prethodno su očišćene komunikacije za Bolnicu i gradska groblja.

Čišćenje trotoara, mostova i trgova je u nadležnosti preduzeća Komunalac, čiji  su radnici na terenu i rade na tim poslovima.

Načelnik Opštine Foča, Radisav Mašić kaže da je za nadležna preduzeća i sutra radni dan, jer je neophodno uraditi što više posla na čišćenju i elektrosnabdijevanju. „Trenutno imamo takvo stanje da je uredno snabdijevanje strujom u gradu i prigradskim naseljima, dok su sela bez struje. Radnici Elektrodistribucije čine sve da osposobe bar one dijelove sela u kojima živi veći broj stanovnika, a snijeg je u pojedinim dijelovima do jednog metra. Opština je ponudila svu svoju mehanizaciju i opremu koju može dati u ovim slučajevima i mislimo da će električari u toku današnjeg i sutrašnjeg dana uraditi najveći dio posla. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i svi smo u pripravnosti“, rekao je Mašić i dodao da su obezbjeđeni uslovi da snabdijevanje vodom iz gradskog vodovoda bude u redu, te pozvao građane na strpljenje jer radnici elektrodistribucije čine sve da struja dođa u sva domaćinstva.

Apeluje se na sve zajednice etažnih vlasnika, preduzeća i ustanove da očiste snijeg ispred svojih ulaza i izloga, što je i zakonska obaveza.

Juče je registrovano i nekoliko lavina na putu od Plužina prema Šćepan Polju, te na pravcu od Tjentišta prema Čemernu.

Vremenska prognoza najavljuje prestanak padavina, ali se očekuju niske temperature, koje mogu prouzrokovati druge probleme, prvenstveno u odvijanju saobraćaja.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara