Studenti PBF-a učestvovali na Drugom međunarodnom skupu teologa u Beogradu

Oct 10, 2017 @ 14:16 | autor Radmila Đević
Studenti PBF-a učestvovali na Drugom međunarodnom skupu teologa u Beogradu
Društvo
0

Studenti Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta “Sveti Vasilije Ostroški” iz Foče učestvovali su na Drugom međunarodnom skupu teologa studenata na temu “Vera i savremeni svet” koji je održan na Bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u periodu od 5.do 8.oktobra.

Na trodnevnom Skupu, koji se sastojao od sedam radnih sesija na različite teme, učestvovali su predstavnici 13 teoloških fakulteta iz Srbije, BiH, Hrvatske, Grčke, Rumunije, Albanije i Austrije.

Studenti Bogoslovskog fakulteta u Foči, Konstantin Samouković, Slaven Vuković i Dejan Krstić imali su priliku da govore prvog dana susreta na aktuelnu temu današnjice “Religija i nacija danas”.

-Smatrali smo da je to vrlo važna tema jer smo svjedoci da se danas više ističe nacionalnost, a ne pripadnost religiji.  Imali smo priliku i da razmijenimo iskustva sa kolegama sa istih i drugih fakulteta, imajući u vidu da je na skupu bilo 48 učesnika iz sedam zemalja, kao i da poslušamo zanimljive sesije na teme kao što su “Čovjek postmoderne i njegov identitet”, “Autoritet svetih spisa danas”, “Uloga žena u religijskim zajednicama” i mnoge druge zanimljive teme-rekao je Dejan Krstić, apsolvent Bogoslovskog fakulteta u Foči.

22384881_10212512104669266_422175302_n

Susreti studenata su završeni Svetom Liturgijom u kapeli Sv. Jovana Bogoslova na beogradskom Bogoslovskom fakultetu i dodjelom zahvalnica učesnicima.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara