18 C
Foca
Naslovna Kultura Studenti premijerno izveli komediju “Mamin sin”

Studenti premijerno izveli komediju “Mamin sin”

Na sceni Gradskog pozorišta u Foči sinoć su glumci Studentske pozorišne trupe, premijerno izveli predstavu „Mamin sin“ koja je izazvala ovacije i sve simpatije publike. Iza naslova se krije šaljiva komedija koja kroz odnos između svekrve i snahe, sina bez stava rastrzana između majke i žene, svekra koji pokušava da sakrije istinu, uz šaljive replike ukazuje na probleme prosječne srpske porodice.

Režiserka, druge predstave Studentske pozorišne trupe, Fočanka Mirjana Radović je studentkinja treće godine Medicinskog fakulteta. Ona pojašnjava da je scenario ove predstave nastao spontano, te da na slikovit način predstavlja kompletnu sliku našeg mentaliteta.

“Mi smo pokušali da na slikovit način ukažemo ljudima na neke aktuelne probleme sa kojima se susreće jedna prosječna srpska porodica. Kao što je između ostalog problem nezaposlenosti, nerazumijevanja između svekrve i snahe, muškarac bez stava i slično. Scenario je nastao spontano, ali imajući u vidu neke ljude iz našeg okruženja” – kaže Radovićeva.

48372025_759263567751104_4377036098027651072_n

Ulogu svekra Milutina, čovjeka koji glumi da je nesposoban kako bi izbjegao svakodnevne porodične rasprave, uspješno je iznio Igor Krnjić iz Bijeljine, student treće godine Medicinskog fakulteta.

“Publika je večeras odlično reagovala na predstavu, drago nam je da ljudi cijene naš trud i da su se odazvali na naš poziv. Što se tiče moje uloge, ja igram Milutina, svekra koji glumi da je šlogiran, jer je shvatio da je u toj porodici najbolje ćutati i ne petljati se, sve do momenta dok mu ne prekipi i otkrije svoje pravo lice” – rekao je Igor Krnjić.

Nemanja Mitrović iz Brčkog, takođe student treće godine Medicinskog fakulteta, koji je tumačio doktora Nenada, kaže da su predstavu odigrali u krugu prijatelja i da su zadovoljni odzivom publike, te ističe kako trenutno rade u  saradnji sa Bijeljinom i Brčkom, ali da nastupe planiraju širom Republike Srpske.

48358663_1028121700729221_2650414835073810432_n

Ovu pozorišnu trupu, osnovanu ove godine, osim Fočaka čine i studenti Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta iz raznih krajeva Srpske, a sve ih je spojila ljubav prema glumi. Njihov sinoćnji cilj nije bio samo da odlučnim izvođenjem i sigurnim nastupom, koji je izgledao kao da je iza njih višegodišnje iskustvo, nasmiju publiku već i da pokažu svoju humanost. Naime, studenti će dio novca od ulaznica izdvojiti za kupovinu novogodišnjih paketića korisnicima “Tračka nade” što će nesumnjivo izazvati osmjehe i zadovoljstvo na licima ovih mališana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Poslednje vijesti

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...

Školske klupe zamijenili radnim obavezama

Asocijacija srednjoškolaca u BiH održala je „Socijalni dan“ u okviru kojeg su srednjoškolci školske klupe zamijenili radnim obavezama, a ove godine njih...

Nastavlja se raskresivanje rastinja – u nedjelju i ponedjeljak više sela bez struje

Radnici fočanske Elektrodistribucije nastavljaju sa raskresivanjem rastinja oko dalekovoda. U nedjelju će se raskresivati rastinje oko dalekovoda koji strujom...