Sutra komemorativni skup i sahrana Zdravka Krsmanovića

Mar 16, 2019 @ 9:28 | autor Radio Foča
Sutra komemorativni skup i sahrana Zdravka Krsmanovića
Društvo
0

Komemorativni skup povodom smrti bivšeg načelnika opštine Foča i narodnog poslanika Zdravka Krsmanovića biće održan sutra u Foči.

Komemorativni skup održaće se u fočanskom Centru za kulturu u 11,00 časova.

Zdravko Krsmanović, koji je nakon kraće i teške bolesti u 62.godini preminuo na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, biće sahranjen sutra na groblju Barakovac u Foči.

Sahrana preminulog održaće se u 14,00 časova, a sat ranije biće služeno opijelo u Hramu Svetog Save u Foči.

Zdravko Krsmanović rođen je 10. februara 1957. godine u Foči. Građevinski fakultet završio je u Sarajevu 1979. godine, nakon čega je bio angažovan na brojnim stručnim pozicijama od lokalne uprave, Elektroprivrede BiH, RJ “Hidrogradnja” i dr. U dva mandata bio je načelnik Foče, poslanik u NSRS i potpredsjednik NDP-a.

Telegrame saučešća porodici bivšeg poslanika u Narodnoj skupštini Srpske i bivšeg načelnika Foče Zdravka Krsmanovića uputili su brojni zvaničnici među kojima i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad  Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Radovan Višković i načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara