Sutra počinje nastava u drugom polugodištu

Jan 21, 2018 @ 11:39 | autor Nataša Petrović
Sutra počinje nastava u drugom polugodištu
Društvo
0

U svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj sutra počinje nastava u drugom polugodištu školske 2017/2018. godine.

Na području opštine Foča školsko zvono, u dvije osnovne škole i u SŠC, u klupe će vratiti  ukupno 1815 učenika.

Nastavu u SŠC u školskoj 2017/2018.godini pohađa ukupno 598 učenika raspoređenih u 25 odjeljenja četvrtog i trećeg stepena obrazovanja.

U OŠ Veselin Masleša osnovno obrazovanje ove godine stiče ukupno 496 učenika raspoređenih u 28 odjeljenja. U centralnoj školi nastavu pohađa 384 učenika, u područnoj školi na Brodu 94, područnim odjeljenjima Mješaja i Popov Most  9, odnosno 8 učenika.

U OŠ Sveti Sava u ovoj školskoj godini nastavu pohađa 721 učenik, raspoređeni u 34 odjeljenja od prvog do devetog razreda. U centralnoj školi osnovno obrazovanje stiče 645 učenika, u područnoj školi na Miljevini 66 i područnom odjeljenju na Dragočavi 10 učenika u kombinovanom odjeljenju od prvog do petog razreda.

Proljećni raspust trajaće od 2. do 6. aprila, dok se nastava u drugom polugodištu završava najkasnije 22. juna. Za učenike završnog razreda osnovne škole nastava će biti završena najkasnije 8. juna. U srednjim školama nastava se završava 14. juna, osim za učenike završnih razreda koji će se s klupama oprostiti 17. maja, saopštili su iz  Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS povodom početka drugog polugodišta apeluje na vozače da povećaju oprez u blizini škola i vrtića. – Policija će, kao i prethodnih godina, prisustvom u blizini škola te, prije svega, preventivnim djelovanjem spriječiti ugrožavanje djece u saobraćaju – saopšteno je iz MUP-a.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara