Svetosavska akdemija 26. januara

Jan 22, 2015 @ 13:24 | autor Radmila Đević
Svetosavska akdemija 26. januara
Društvo
0

U čast utemeljivača srpske crkve, države i školstva – Svetog Save  u ponedjeljak, 26. januara, biće održana Svetosavska akademija.

Na svečanoj akademiji u Centru za kulturu i informisanje učestvovaće hor Bogoslovije “Sveti Petar Dabrobosnaski” etno grupa KUD-a “Foča” i učenici Osnovne muzičke škole iz Foče.

I ove godine biće uručen zlatnik bebi rođenoj 1. januara. Na Božić i pravoslavnu novu godinu nije bilo novorođene djece u Foči, pa će zlatnici predviđeni za darivanje sačekati te praznike naredne godine.

Svetosavska akademija, koja se organzuje u okviru Januarskih svečanosti,  počinje u 18 časova.

Učenici, učitelji i nastavnici u OŠ „Sveti Sava“ uveliko se spremaju za obilježvanje Dana škole i školske slave, 27. januar. Kroz recitatorske, folklorne, ritmičke i dramske sekcije, ali i kroz redovnu i dodatnu nastavu  priprema se bogat program, kaže Jelena Čančar, direktorica škole.

-Pripremamo priredbu koja će prvo biti održana za učenike  a za sam Savindan za roditelje i goste. Obzirom da je to nama i Dan škole, mi prvi dio programa posvetimo Svetom Savi, a u drugom dijelu programa slijedi malo slobodniji program, u kojem svoje izvedbe prikažu članovi sekcija. Poslije toga slijedi slavski obred i ručak za radnike škole i goste, tako da je atmosfera cijeli dan svečana-rekla je Čančareva.

Sveti Sava biće proslavljen i u OŠ “Veselin Masleša” prigodnom priredbom u kojoj će učestvovati članovi recitatorske, dramske, horske i drugih školskih sekcija.

U čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, 27. januara  pjevaće se  i recitovati i u fočanskom Srednjoškolskom centru, a učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na školskim takmičenjima biće uručene prigodne nagrade.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara