Svi pravci očišćeni i prohodni, oprez preko planinskih prevoja

Jan 10, 2019 @ 10:04 | autor Radmila Đević
Svi pravci očišćeni i prohodni, oprez preko planinskih prevoja
Društvo
0

Svi magistralni i regionalni putevi na području opštine Foča prohodni su, saobraćaj se preko planinskih prevoja odvija redovno, ali otežano jer  problem povremeno stvaraju snježni nanosi, rečeno je  u preduzeću “Srbinjeputevi”.

Mašine ovog preduzeća čistile su tokom protekle noći putne pravce prema Trnovu, Gacku i Šćepan Polju, kao i putni pravac preko planinskog prevoja Rogoj.

-Sve dionice su prohodne, na Rogoju ima oko 40 centimetara novog snijega, prohodno je, ali problem povremeno prave sniježni smetovi, pa se vozači upozoravaju na pojačan oprez, jer je saobraćaj otežan-rečeno je u Srbinjeputevima.

Saobraćaj se odvija bez problema i preko prevoja Prijeđel gdje je visina snijega oko tridesetak centimetara, kao i prema Šćepan Polju gdje je palo 20 centimetara snijega.

-Mašine su jutros čistile put prema Čelebićima i Zavaitu, a trenutno su upućene prema Bakiću. Najveći problem stvara visina snježnog pokrivača koja na pojedinim mjestima iznosi i 60 centimetara-dodali su u preduzeću Srbinjeputevi.

Ovo preduzeće održava čistom i Ulicu kralja Petra u Foči, dok za druge gradske ulice i pravce nisu nadležni.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara