Svi putni pravci na području Foče prohodni, na Rogoju palo 40 centimetara snijega

Jan 20, 2018 @ 9:58 | autor Nataša Petrović
Svi putni pravci na području Foče prohodni, na Rogoju palo 40 centimetara snijega
Servis
0

Foto: arhiva

Zbog kiše i snijega koji padaju, saobraćaj se u većem dijelu RS odvija po mokrim i klizavim kolovozima. U višim planinskim predjelima i preko prevoja, skreće se pažnja na mjestimično ugažen snijeg, a zbog pada temperature i na moguću poledicu. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, a na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, skreće se pažnja na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS.

Svi putni pravci na području opštine Foča ovog jutra su prohodni, potvrđeno nam je u preduzeću Srbinjeputevi koje je zaduženo za održavanje regionalnih i magistralnih puteva na području naše opštine i okoline.

Od sinoć mašine ovog preduzeća čistile su putne pravce prema Trnovu, Gacku i Šćepan Polju.

Putni pravac preko planinskog prevoja Rogoj je očišćen i posut posipnima materijalom, te je prohodan za saobraćaj. Jutros su radnici Srbinjeputeva na toj dionici uklanjali polomljeno drveće, koje je oštećeno pod težinom snijega. Na Rogoju je tokom noći palo i do 40 centimetara snijega.

Očišćen je i posut i putni pravac preko prevoja Prijeđel gdje jutros pored kolovoza ima od 20 do 25 centimetara snijega, te se saobraćaj i na ovoj dionici odvija redovno, po mokrom kolovozu.

Od pet do 10 centimetara snijega palo je i prema Ščepan Polju, a snijeg je sa klovoza očišćen i saobraćaj se odvija redovno, po mokrom kolovozu, potvrđeno je u Srbinjeputevima.

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Većina autobuskih linija ovog jutra stigla je u Foču po redu vožnje, a jedino je zabilježeno kašnjenje autobuske linije koja saobraća iz Trebinja za Pale, potvrdio nam je dežurni dispečer Autobuske stanice u Foči.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara