TK Foča: Luka Miletić pobjednik klupskog Mastersa

Oct 10, 2017 @ 10:34 | autor Igor Janković
TK Foča: Luka Miletić pobjednik klupskog Mastersa
Sport
0

Tradicionalnim fočanskim Mastersom, klupskim takmičenjem Teniskog kluba „Foča“, na teniskim terenima na Ušću završena je još jedna teniska sezona.

U finalu su se sastala dva najkvalitetnija fočanska tenisera Luka Miletić i Srđan Fundup, a Miletić je još jednom pokazao da je za nijansu kvalitetniji igrač i slavio je sa 7:5, 6:2.

Finale je odlučeno u prvom setu, kada je Fundup imao servis i vođstvo od 5:4 u gemovima, ali je Miletić uzeo brejk i sa tri gema u nizu riješio set u svoju korist 7:5.

tenis 2

I u drugom setu viđena je velika borba, sa dosta lijepih poena, ali je Miletić igrao sa dosta više samopuzdanja, dokazavši da je trenutno najkvalitetniji fočanski teniser.

Fundup je čestitao svom klupskom drugu na zasluženom trijumfu.

„Definitivno, bolja igra Luke , posebno u ključnim poenima, na 40:40 i na brejk lopte. To je prelomilo meč, posebno u prvom setu“, rekao je Fundup.

tenis 3

Trinaestogodišnji Miletić, koji je u ovoj sezoni osvojio četiri turnira iz kalendara Teniskog saveza BiH , dok je u dva finala poražen, kaže da mu dosta znače i klupska takmičenja.

„Veoma sam zadovoljan ovom sezonom. Nastupam u kategoriji do 14 godina i trenutno sam osmi na rang listi Teniskog saveza BiH“, rekao je talentovani Miletić, koji će i naredne godine nastupati u istoj kategoriji sa dobrim šansama da se bori za sam vrh rang liste.

Trener u TK Foča Milenko Hadživuković kaže da je na Mastersu nastupilo 19 igrača i da je odigrano 17 mečeva.

„Turnir je bio veoma kvalitetan. Uspjeli smo da nakon kiše osposobimo terene i da ovim turnirom nagradimo naše tenisere koji su trenirali cijelu godinu“, rekao je Hadživuković.

Sa otvorenih terena, fočanski teniseri prelaze u salu Osnovne škole „Sveti Sava“, gdje će trenirati polaznici škole tenisa, te u Gradsku dvoranu gdje će formu održavati iskusniji članovi TK Foča.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara