U akciji „Dojava“ podneseni izvještaji protiv 143 lica

Dec 15, 2017 @ 14:49 | autor Igor Janković
U akciji „Dojava“ podneseni izvještaji protiv 143 lica
Društvo
0

Policijska uprava Foča, u okviru akcije „Dojava“, podnijela je do 10. decembra nadležnom tužilaštvu 143 izvještaja, od čega 79 u prošlom mjesecu, protiv isto toliko lica, osumnjičenih da su počinili krivična djela prevare i pranja novca.

U novembru su na području ove uprave evidentirana 183 krivična djela, a radi se uglavnom o finalizaciji akcije „Dojava“, koja još traje.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović kaže da se aktivnosti policije u ovom slučaju nastavljaju, te da prevare na internetu putem lažnih kladioničarskih dojava na društvenim mrežama više nemaju tako masovan karakter.

„U znatnoj mjeri je smanjena ova pojava, međutim, toga ima još, ali su to pojedinačni slučajevi i nije masovno kao što je bilo u zadnje tri-četiri godine“, rekao je Tomović.

Za razliku od početnih hapšenja u akciji „Dojava“, policija ovih dana poziva na ispitivanje osumnjičena lica, koja sama dolaze u službene prostorije.

Na današnjoj redovnoj pres konferenciji je rečeno da je u novembru na području Policijske uprave Foča zabilježeno 15 prekršaja javnog reda i mira, bez težih posljedica.

Evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica teško povrijeđena.

Kada je u pitanju zloupotreba opojnih droga, načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović rekao je da je stanje zadovoljavajuće, te da na području ove uprave nema organizovanih grupa narkodilera.

U susret praznicima, iz Policijske uprave Foča upozorili su građane da se suzdrže od nezakonite ili prekomjerne upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava.

U Foči je ovih dana prvi put otvorena specijalizovana prodavnica u kojoj će se legalno moći nabaviti pirotehnika, što bi trebalo uticati na uvođenje reda u ovoj oblasti, smatraju u policiji.

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara