U Foči otvorena “Ulica različitosti”

Maj 14, 2018 @ 13:30 | autor Igor Janković
U Foči otvorena “Ulica različitosti”
Društvo
0

Servis centar za pomoć osobama sa teškoćama u razvoju “Tračak nade” otvorio je danas u Foči Ulicu različitosti sa raznobojnim “lebdećim” kišobranima koji na simboličan način govore da je svaka porodica različita, ali sa istim pravima i potrebom sistemske podrške i zaštite društva.

Uz podršku USAID-a, šareni kišobrani su okačeni na dijelu Gradskog trga, čime se Foča pridružila Banjaluci i Sarajevu u kampanji “Porodica je zakon” koju sprovodi mreža servis centara za pomoć osobama sa teškoćama u razvoju i njihovim porodicama.

ulica kis 4

Predsjednik Servic centra “Tračak nade” Jelena Vilotić kaže da pokušavaju da se izbore za sistemsku pomoć I podršku djeci I ososbama sa inveliditetom, kako u Sarajevu, Banjaluci, Tuzili I Foči, gdje postoje ovakvi centri, tako i na cijelom području BiH.

“Cilj kamapnje je da ukažemo da porodice djece i osoba sa invaliditetom nisu manje značajne od porodica tipične populacije, da se to pitanje što prije sistemski riješi i podrže ove porodice”, rekla je Vilotićeva.

U Servis centru “Tračak nade” trenutno se usluge pružaju za 65 korisnika iz Foče, Foče-Ustikoline, Goražda i Čajniča, a sa njihovim članovima porodica Centar okuplja oko 250 aktivnih članova.

“Pružamo defektološke, psihološke, logopedske  i tretmane medicinskog tehničara, a nedavno je počela da se primjenjuje i usluga fizikalne terapije. U 2017. godini uspjeli smo da pružimo blizu 10.000 usluga našim korisnicima”, navela je Vilotićeva.

“Tračak nade” od početka svog rada ima veliku podršku loklane uprave.

ulica kis 1

“Ovo je regionalno udruženje koje okuplja svu onu djecu koja na bilo koji način zaostaju u razvoju za drugom djecom, obezbjeđuje im stručne usluge, ali pomaže I njihovim roditeljima. Nastavićemo da ih podržavamo, a i ova manifestacija je dokaz da su vrlo aktivni”, rekao je Mašić.

Kišobrane raznih boja na Gradski trg postavili su alpinisti iz fočanske Gorske službe spasavanja.

Građani, preduzeća, preduzetnici, organizacije, institucije i ustanove imaju mogućnost da kupovinom kišobrana podrže rad “Tračka nade”.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara