U Foči počela izgradnja nove m:tel-ove optičke mreže

Jun 7, 2018 @ 12:48 | autor Nataša Petrović
U Foči počela izgradnja nove m:tel-ove optičke mreže
Servis
0

Kompanija m:tel počela je u Foči  izgradnju nove optičke mreže sa novom širokopojasnom internet tehnologijom. Trenutno se izvode radovi na zamjeni instalacija i uvođenju optike u zgradama u ulicama: Kralja Petra, Krajiška, Njegoševa, 9. maja i Petra Bojovića.

Iz m:tel-a navode  da je, s ciljem unapređenja servisa, u gradu planirana promjena postojeće tehnologije i zamjena starih instalacija, novim optičkim kablovima do stanova korisnika.

Prednosti nove tehnologije, kako navode iz m:tel-a, omogućiće korisnicima još kvalitetniju komunikaciju, brzine interneta do 100Mbs, mogućnost gledanja HD kanala, odnosno uživanje u svim prednostima modernih TV funkcionalnosti bez povećanja cijene mjesečne naknade za paket usluga koji trenutno koriste. Takođe, korisnici neće imati nikakve dodatne troškove za instalaciju optičke mreže, saopšteno je iz m:tel-a.

Nakon postavljanja optičkog kabla u zgradama i stanari koji nisu korisnici m:tel usluga imaće mogućnost za novi priključak za optiku po istim uslovima.

Izvođač radova na zamjeni instalacija u Foči je preduzeće PTT Inženjering d.o.o,  koje ima obavezu da nakon obavljenih radova u zajedničkim i individualnim prostorima,  te prostore dovede u prvobitno stanje, saopšteno je iz m:tel-a.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara