U Foči uhapšeno još 11 lica zbog lažnih dojava i prevara na internetu

Nov 10, 2017 @ 13:05 | autor Radio Foča
U Foči uhapšeno još 11 lica zbog lažnih dojava i prevara na internetu
Društvo
0

U nastavku operativne akcije kodnog naziva „Dojava“, fočanska policija uhapsila je danas 11 lica koja se sumnjiče da su počinila krivična djela prevare i pranja novca, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči, izvršen je pretres na 12 lokacija i to 11 na području teritorije opština Foča i jedan  pretres na teritoriji federalne opštine Foča-Ustikolina, a sva lica, koja su lišena slobode, nalaze  se u prostorijama Policijske uprave Foča nad kojim se vrši kriminalistička obrada.

Prilikom pretresa privremeno su oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz  u krivičnom postupku i koji će biti predmet vještačenja.

Ovim krivičnim djelima oštećenomje više od 1.300  lica sa prostora bivše Jugoslavije i zemalja Zapadne Evrope, a protivpravna imovinska korist koju su dvanaest osumnjičenih lica pribavila  izvršenjem navedenih krivičnih djela  iznosi oko 800.000  konvertibilnih maraka.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju krivičnih djela prevare i pranja novca, kao i identifikovanju ostalih izvršilaca i oštećenih lica ovim krivičnim djelima, navodi se u saopštenju.

U junu ove godine, policija je u Foči u akciji “Dojava” uhapsila 17 lica osumnjičenih za krivična djela iznude i prevare putem interneta, kada je oduzeto i više skupocjenih automobila.

Prevaranti su putem fejsbuka razradili sistem, kojim lakovjerne kladioničare uspijevaju da ubijede da znaju koja je utakmica namještena i kakav će biti njen ishod, a ovi im potom uplaćuju velike sume novca na njihove račune.

Mreža internet prevara u Foči je veoma razgranata , a iz policije je ranije saopšteno da je u prevarama učestvovalo oko 2.000 izvršilaca, uglavnom iz Foče.

 

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara