U Foči urnebesna komedija Narodnog pozorišta Užice „Boing boing“

Maj 13, 2016 @ 10:54 | autor Radio Foča

Glumci Narodnog pozorišta Užice izvešće, u ponedjeljak, u Gradskom narodnom pozorištu u Foči urnebesnu komediju „Boing boing“, po tekstu Marka Gamoletija i režiji Slobodana Ljubičića.

Komad je rađen prema poznatoj tv noveli švajcarskog pisca Gamoletija, ekranizovanoj 1965. godine sa Džeri Luisom i Toni Kertisom u glavnim ulogama. Milan Bogosavljević i Slobodan Ljubičić uradili su odličnu adaptaciju i komad prilagodili našem podneblju, napravivši komediju situacije u koje su smjestili posrbljene likove, Dragojla i Mirčetu.

Dragojlo je naš čovjek na privremenom radu u Parizu. Upoznao je tri stjuardese, Amerikanku, Francuskinju i Njemicu, sa kojima paralelno živi. Uspijeva to zahvaljujući činjenici da njih tri imaju različite redove letenja. Šta se dešava kad one promijene  red letenja i nađu se u istom trenutku u Parizu?! Na sve to Dragojlu u posjetu dolazi rođak Mirče sa sela. Nastaje neopisivi haos…

Uloge tumače Hadži Nemanja Jovanović (Dragojlo), Danica Ljubičić (Berta), Biljana Prokić (Dženet), Andrijana Simović (Judit), Tijana Karaičić (Žanet) i Branislav Ljubičić (Mirče).

Predstava počinje u 19,00 časova. Cijena karte iznosi 3 KM, a mogu se kupiti radnim danima 07,00-20,00 časova, subotom 10,00-18,00, nedjeljom  15,00-19,00 kao i sat vremena prije početka predstave, u Gradskom pozorištu.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara