U Muzeju u Foči otvaranje izložbe „Vizija“ umjetnika Bojana Vidovića

Sep 3, 2018 @ 14:27 | autor Nataša Petrović
U Muzeju u Foči otvaranje izložbe „Vizija“ umjetnika Bojana Vidovića
Kultura
0

Izložba slika i crteža mladog fočanskog umjetnika Bojana Vidovića, pod nazivom „Vizija“, biće otvorena u srijedu, 5. septembra u 19,00 časova u galeriji Muzeja Stare Hercegovine.

Nakon dobrog prijema i otvorenih vrata za galerije u Kanadi, gdje je boravio i izlagao djela u proteklom periodu, Vidović će konačno dio slikarskog opusa predstaviti u Foči, gdje trenutno živi i radi kao samostalni umjetnik.

Govoreći o predstojećoj izložbi i njenom nazivu, Vidović je kazao da umjetniku oblici ljudskog tijela služe da izraze različite strasti duše i da ispolje ono što se događa u umu, baš kao što pismo služi da formira riječi i izrazi naše misli.

„Ako uzmemo u obzir da je slikarstvo u isto vrijeme predstava vremena ljudskog delanja, slikar mora da ima na umu tipove efekata koji odgovaraju tim preduzećima na isti način na koji pjesnik čuva ideju ljutnje, stidljivosti, tuge, radosti, kao i smijeha ili plača, plašljivosti i smjelosti. Sva ova osjećanja se moraju čvršće utvrditi u umjetnikovom duhu putem neprestane kontemplacije“, istakao je Vidović.

Ovaj mladi slikar diplomirao je na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu 2012. godine. Do sada je učestvovao na više od 30 grupnih izložbi, kao i na brojnim takmičenjima u zemlji i regionu.

Izložba će posjetiocima biti dostupna do 20. septembra, a moći će se pogledati radnim danima 07,00 do 18,00 i subotom 10,00 do 18,00 časova.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara