18 C
Foca
Naslovna Kultura U petak promocija romana „Geto“ Veselina Gatala

U petak promocija romana „Geto“ Veselina Gatala

U Čitaonici Centra za kulturu i informisanje u petak će biti promovisana knjiga Veselina Gatala “Geto”, a kako se navodi u recenziji, riječ je o romanu o nesposobnosti balkanskih naroda da se dogovore i žive u miru.

Apokalipsa u priči nije uzrokovana atomskim ratom, ni bilo kakvim činom, već propustom, jer je svjetska zajednica odlučila da ovaj prostor ogradi velikim zidom gdje je ostavila neuračunljive narode unutra. 

Međutim, tom Getu, tom prostoru ograđenim zidom, nije namijenjena  samo uloga rezervata za primitivna ratoborna plemena. Geto je dobio i ulogu rezervata za sav ološ ovoga svijeta, ulogu najvećeg i jedinog svjetskog zatvora, kratak je opis Gatalovog djela.

Na promociji, koja počinje u 19 časova, govoriće profesor Duško Krsmanović i autor.

Veselin Gatalo je književnik iz BiH. Piše i kolumne za medije, a poznat je i po tv emisijama. Na RTRS-u vodi emisiju „Ljudovanje“.

Poslednje vijesti

„Neka svjetlost pobijedi tamu“ – literarna kreativnost slijepih i slabovidnih lica

Uz snažnu poruku „Neka svjetlost pobijedi tamu“ održano je književno veče u organizaciji Saveza slijepih i slabovidnih lica Republike Srpske i Međuopštinske...

Igrajući basket prikupili 787 maraka za Helenu i Nemanju

Na humanitarnom turniru u basketu koji je održan na novoizgrađenom terenu pored Studentskog doma u Foči prikupljeno je 787 maraka za liječenje...

„Delije Foča“ sutra organizuju Humanitarno veče za Helenu i Nemanju

Navijačka grupa „Delije Foča“ organizovaće sutra, u Konobi „Zlatnja Dunja“, Humanitarno veče s ciljem prikupljanja novca za liječenje Helene Gavran i Nemanje Starovića.

Redovan pregled najbolja prevencija od raka dojke

Oktobar je mjesec tokom kojeg se promoviše borba protiv karcinoma dojke, koji se smatra vodećim uzrokom obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj...

Sin nožem ubio oca

Muškarac čiji su inicijali P.V. (48) uhapšen je zbog sumnje da je nožem usmrtio oca P.M. (78) u kući...