U Sokolac na MOSI iz Foče otputovalo 26 sportista

Jul 3, 2019 @ 12:30 | autor Igor Janković
U Sokolac na MOSI iz Foče otputovalo 26 sportista
Sport
0

U Sokolac je danas iz Foče, na 56. Međuopštinske omladinske sportske igre MOSI, otputovalo 26 sportista.

Na „Olimpijadi tromeđe“, u 15 sportskih dispilina, ove godine učestvovaće više od 2.000 sportista iz 27 opština BiH, Srbije i Crne Gore, a Fočaci će se takmičiti u muškom i ženskom stonom tenisu, ženskoj odbojci, muškom karateu i muškom tenisu.

Stonoteniserke iz Foče prošle godine su osvojile zlato, a stonoteniseri srebro.

„Nadamo se da ćemo odbraniti titulu, dobro smo se pripremili. Svake godine na MOSI idemo sa mnogo zadovoljstva, jer je to manifestacija koja nas čini srećnim što imamo priliku da predstavljamo svoj grad“, kaže stonoteniserka Snežana Marković.

Zlato osvojeno prošle godine brane i fočanski teniseri.

„Bitno je da bude dobro druženje, a mi se nadamo najsjajnijoj medalji. Najveći konkurenti su nam Bajina Bašta, Bijelo Polje i Požega“, kaže teniser Srđan Fundup.

Odbojkašice Foče prošle godine osvojile su srebro, a u finalu su poražene od ovogodišnjeg domaćina.

„Imamo nešto lakšu grupu i nadamo se plasmanu u polufinalu, pa ćemo vidjeti šta nas očekuje. Sokolac je sigurno i ove godine među glavnim favoritima, ali mi se nadamo da bismo mogli uzeti zlato“, rekla je kapiten odbojkašica Foče Milica Vuković.

Raspored nastupa sportista Foče

Fočanske odbojkašice prvi meč igraju u četvrtak od 8,00 časova sa pobjednikom kvalifikacionog susreta Priboj-Rudo. U ovoj grupi još su Požega i Nova Varoš.

Stonoteniseri Foče u grupi su sa Novim Goraždem i Rogaticom. Grupna faza takmičenja igra se u petak- u 12,00 časova Foča se sastaje sa Novim Goraždem, a u 17,30 sa Rogaticom.

Stonoteniserke se takmiče u grupi sa Beranama i Pribojem. Sa Beranama igraju u petak u 16,00 časova, a sa Pribojem u subotu u 10,30.

Teniseri Foče u četvrtak od 15,30 igraju sa Bajinom Baštom, a u petak od 9,00 sa domaćim Sokocem.

Takmičenje karatista, na kojem čće nastupiti i karatisti iz Foče, počeće u četvrtak u 9,30, a finalne borbe su u petak od 17,00 časova.

Svečano otvaranje 56. MOSI je na stadionu u Sokocu danas u 17,00 časova.

MOSi će početi takmičenjima u atletici i fudbalskom utakmicom između opština Rudo i Sokolac.

Prve MOSI održane su 1954. godine u Prijepolju.

 

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara