U susret Fudbal frendsu obnavlja se atletska staza na fočanskom stadionu

Jul 17, 2017 @ 15:04 | autor Igor Janković
U susret Fudbal frendsu obnavlja se atletska staza na fočanskom stadionu
Društvo
0

U korov zarasla atletska staza na Gradskom stadionu u Foči, nakon više decenija, biće obnovljena, a radovi bi trebali biti završeni do početka 13. Međunarodnog omladinskog turnira Fudbal frends, koji se održava od 28. do 30. jula.

Otkako postoji Fudbal frends, u Foči je iz godine u godinu unapređivana sportska infrastruktura, pa su zahvaljujući ovom turniru na stadionu natkrivene tribine i postavljeni reflektori, a pored glavnog travnjaka nikla su i dva mala terena sa vještačkom travom.

stadion

Ove godine, uz redovnu popravku travnjaka, obnovlja se atletska staza, pa će čitav kompleks dobiti ljepši izgled, a konačno će se stvoriti i uslovi za treniranje atletike.

Načelnik opštine Foča i predsjednik Organizacionog odbora Fudbal frendsa Radisav Mašić kaže da su nedavno obnovljene “Noćne ulične trke” pokazale da postoji interesovanje za atletiku, te da je želja lokalne uprave da se osnuje atletski klub.

atletska staza 3

“Kompletno ćemo obnoviti atletsku stazu. Naši radnici će očistiti korov i prekopati stazu, a glavne radove će izvesti preduzeće iz Brčkog, koje će postaviti novu drobljenu ciglu, nakon čega ćemo ocrtati linije”, rekao je Mašić.

tletska staza 2

On je napomenuo da je novina ovogodišnjeg turnira to što će svi učesnici biti smješteni na jednom mjestu- u novom Studentskom domu u Donjem Polju, gdje će im biti obezbijeđena i ishrana.

Za 13. „trofej prijateljstva“ boriće se osam omladinskih selekcija iz pet zemalja nekadašnje Jugoslavije- Crvena zvezda i Partizan iz Beograda, Rijeka, Maribor, Budućnost iz Podgorice, skopski Vardar, sarajevski Željezničar i domaća Sutjeska.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara