Uhapšeno 17 Fočaka zbog prevara putem interneta

Jun 5, 2017 @ 15:57 | autor Radio Foča
Uhapšeno 17 Fočaka zbog prevara putem interneta
Hronika
0

U Foči je danas uhapšeno 17 lica osumnjičenih za krivična djela iznude i prevare putem interneta, koja su više od 300 osoba oštetila za višemilionsku sumu, izjavio je načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović.

Akciju kodnog naziva “Dojava” su na 16 lokacija u opštini Foča izveli Policijska uprava Foča i Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog tužilaštva Trebinje, a u saradnji sa Federalnom upravom policije.

Kostović je naveo da je policija pronašla veliki broj dokaza i oduzela više skupocjenih automobila i drugu imovinu, koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Lica koja su uhapšena nalaze se u prostorijama Policijske uprave Foča i nad njima se vrši policijska obrada.

-Oštećeno je više od 300 lica i pretežno su to lica sa prostora bivše Jugoslavije i zapadne Evrope, a šteta pričinjena izvršenjem krivičnih djela u ovoj fazi istrage je višemilionska. Osumnjičeni su putem `Fejsbuka` i drugih društvenih mreža objavljivali `namještene` utakmice i dovodili u zabludu oštećena lica koja su na njihov račun uplaćivala određene novčane iznose-rekao je Kostović.

On je potvrdio da je riječ o mlađim licima, te da je ovo tek početak akcije.

-Policijska uprava Foča posjeduje operativna saznanja da se na području opštine ovom vrstom krivičnih djela bavi veći broj lica, a putem Interpola MUP Srpske prima prijave koje prosljeđuje na teren i obavještava javno tužilaštvo-dodao je Kostović.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara