Насловна Друштво Ujedinjeni u humanosti za “Tračak nade”

Ujedinjeni u humanosti za “Tračak nade”

11 C
Foča

Studenti Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta “Sveti Vasilije Ostroški”, osnovci, srednjoškolci i folkloraši iz Foče ujedinili su se u zajedničkom cilju da za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju Servis centra “Tračak nade” prikupe pomoć i usmjere je onima kojima je najpotrebnija. Na kulturno-humanitarnoj večeri koju su udruženim snagama organizovali od ulaznica i dobrotvorom Fočaka prikupljeno je oko 800 maraka. Uplata sredstava nastavila se i narednih dana, a organizatori humane akcije kažu da su na ovaj način ukupno prikupili više od 1 200 maraka.

Picture 007

Pod sloganom „Pustite djecu k meni, jer takvih je Carstvo Božije“, na sceni gradskog pozorišta zaigralo se i zapjevalo za “Tračak nade”.

Oktet Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta prikazao je svu ljepotu duhovne muzike.

Učenici OŠ “Veselin Masleša” i “Sveti Sava” i Srednjoškolskog centra neobičnim glumačkim i muzičkim tačkama obradovali su prisutne, a fočanski KUD sa pregrštom igre i pjesme.

Picture 032

Gromoglasnim aplauzom pozdravljen je i nastup štićenika “Tračka nade” koji su poručili da smo pod nebeskom kapom svi različiti, ali jednaki.

Budući teolozi ističu da na ovaj način ispunjavaju misiju i riječi jevanđelja o nošenju bremena i ljubljenja bližnjeg svoga.

-Ideja je potekla od studenata prve godine, a mi smo ti koji prvi treba da budu humani, da pokazuju narodu humanost i uče ih dobrom činjenju. Zato smo se organizovali i posvetili ovo veče onima kojima je najpotrebnija-rekao je Predrag Milinković, student prve godine Bogoslovskog fakulteta.

Picture 033

Svoju humanost studenti Bogoslovskog fakulteta pokazuju i svakodnevnim volontiranjem u Servis centru “Tračak nade”.

-Nama svaka pomoć puno znači, drago nam je što su se na ovu manifestaciju pored studenata odazvali, sugrađani i ustanove sa kojima imamo dobru saradnju. Sve što se radi zajedničkim snagama se radi, a pokušavamo što više da pomognemo populaciji u Udruženju i roditeljima-kazala je Jelena Vilotić, direktorka Centra.

Picture 006

Servis centar “Tračak nade”  okuplja 65 osoba sa poteškoćama u razvoju iz Foče, Goražda, Ustikoline i Čajniča i među pet centara je ovog tipa u BiH.

Последњи текстови

Објављен јавни позив угоститељима и туристичким агенцијама

Министарство трговине и туризма Републике Српске објавило је данас јавни позив угоститељима и туристичким агенцијама за доставу пријаве ради учешћа у реализацији...

Усвојени извјештаји инспекција и општинских установа

На јучерашњој сједници СО Фоча усвојени су извјештаји о раду у прошлој години инспекције за храну и ветеринарске, тржишне инспекције, урбанистичко-грађевинске, водне...

Oпстанак Апотеке Фоча доведен у питање

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су закључак да се у што краћем року припреми анализа стања у Апотеци Фоча са мјерама исласка...

Машић: Општински штаб успјешно управљао ванредном ситуaцијом

Начелник општине Фоча Радисав Машић информисао је одборнике на сједници Скупштине општине о проведеним мјерама и активностима за вријеме епидемије вируса корона...

Кишовито, могуће непогоде уз појачан вјетар

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће падати киша, биће услова и за непогоде уз појачан вјетар и пљускове са грмљавином,...