Vječiti derbi na otvaranju Fudbal frendsa

Jul 24, 2017 @ 13:27 | autor Igor Janković
Vječiti derbi na otvaranju Fudbal frendsa
Sport
0

Na otvaranju 13. Međunarodnog turnira „Fudbal frends“, u Foči će se  prvi put igrati „vječiti derbi“, u kome će snage odmjeriti mladi igrači Crvene zvezde i Partizana.

Na radost armije navijača crveno i crno-bijelih u Foči, žrijeb je odlučio da se vječiti beogradski rivali sastanu već u četvrtfinalu, prvog dana turnira u petak, 28. jula u 19,15 časova.

Trener kadeta Partizana Slađan Šćepović za raspored žrijeba, koji je objavljen danas, saznao je od našeg novinara.

Raspored FF 2017_1

„Super, ne može biti bolje, na otvaranju Partizan i Zvezda, neka igraju deca. U Foči ima dosta i partizanovaca i zvezdaša, pretpostaljam da je više zvezdaša. Biće to poslastica za publiku“, izjavio je Šćepović.

Kadeti Partizana u protekloj sezoni osvojili su šampionsku titulu u Srbiji, ali u Foču ne dolazi ta, već ekipa godinu mlađa, igrači rođeni 2001. godine, koji su u minuloj sezoni u kadetskoj ligi Srbiji nastupali za Teleoptik.

„Dolazimo na turnir sasvim rasterećeno, da se nadigravamo i družimo, znamo da su kvalitet turnira i organizacija na vrhunskom nivou, pa dokle doguramo. Mi smo pripreme počeli tek prije sedam dana i ove utakmice će nam odlično doći da se uigramo i izmerimo u odnosu na ekipe iz okruženja i da predstavimo Partizan u najboljem svetlu“, rekao je Šćepović.

Njegov kolega na klupi Crvene zvezde Zoran Perković kaže da, zbog obaveza prve omladinske selekcije u B azelu, u Foču dovode kombinovani sastav, igrače rođene 1999. i 2000. godine u kome ima i igrača ustupljenih Grafičaru.

„ Svi igrači koji nose dres Crvene zvezde imaju kvalitet i moraju da zadovolje kriterijume. Vodio sam razne generacije protiv Partizana i znam šta znači igrati derbi protiv našeg velikog rivala i sportskog prijatelja. Očekujem pobedu, to je obaveza svih u Crvenoj zvezdi, protiv bilo kog protivnika, a svaka pobeda protiv Partizana nosi još veću draž“, rekao je Perković.

Oba trenera su istakla da je, osim sportskog segmenta, jednako važno i druženje mladih fudbalera i sklapanje prijateljstava, što je izraženo i u samom nazivu turnira.

Prvog dana turnira, prije megdana crveno i crno-bijelih, odigraće se susreti Sutjeska-Vardar u 16,30 i Rijeka-Budućnost u 18,00 časova. U posljednjem četvrtfinalu, nakon „vječitog derbija“ od 21,00 čas igraće Maribor- Željezničar.

Polufinalni mečevi su u subotu, a finale u nedjelju, 30. jula.

 

 

Podijeli vijest:

Komentari

komentara