Vlasnik Boletusa nagradio policiju računarima za požrtvovanost pri gašenju požara

Oct 10, 2017 @ 14:54 | autor Igor Janković
Vlasnik Boletusa nagradio policiju računarima za požrtvovanost pri gašenju požara
Društvo
0

Vlasnik fočanskog preduzeća za proizvodnju, trgovinu i turizam ”Boletus RS” Miro Vrećo poklonio je danas Policijskoj upravi Foča pet laptop računara u znak zahvalnosti za požrtvovanu intervenciju policije prilikom gašenja požara koji je prijetio da zahvati objekte ovog preduzeća.

Požar u mjestu Handići kod Foče dogodio 11. avgusta ove godine, a policija je odmah po dobijanju poziva za pomoć, zajedno sa vatrogascima i ostalim službama, hitno reagovala, pa je požar ugašen bez ljudskih žrtava i veće materijalne štete.

POZAR BOLETUS

Iz Policijske uprave navode da je vlasnik objekta, koji je bio ugrožen požarom, odlučio da pokloni policiji računare zbog izražene hrabrosti,  brzine intervencije, velikog požrtvovanja i maksimalne angažovanosti policijsih službenika, uključujući i načelnika Policijske uprave Velimira Kostovića u gaženju požara.

„Za Vreća je to skroman poklon, a za policijske službenike značajna donacija koja će pomoći u realizovanju i sprovođenju redovnih poslova i zadataka“, navodi se u saopštenju.

Vrećo je istakao da su policijski službenici prilikom intrevencije spasili i obezbjedili od požara ne samo njegov objekat nego i ostale stambene objekte u blizini, ne gledajući na vjersku i nacionalnu pripadnost,  te da je potrebno da se mještani pobrinu za uređenje dvorišta svojih kuća i okućnica da  u narednom periodu ne bi došlo do sličnih situacija.

POZAR 2

„Svi bi trebali više da primijete značaj  policijskih službenika a ne samo da im  se  upućuju kritike i primjećuju propusti“, naveo je Vrećo.

Preduzeće ”Boletus RS” bavi se otkupom i preradom voća i šumskih plodova, a jedan njegov pogon se nalazi i u opštini Rudo, pa će jedan od pet računara biti uručen Policijskoh stanici u toj opštini, koja je  dobila nove prostorije.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara